Catalunya Diari

Dansa clàssica de la Xina al Teatre de la Llotja per les Festes de Tardor de Lleida

Dansa clàssica de la Xina al Teatre de la Llotja per les Festes de Tardor de Lleida| Redacció - Fotografia: Teatre de la Llotja

 

La reconeguda companyia xinesa Ballet Chongqing presenta els propers 28 i 29 de setembre al Teatre de la Llotja l'espectacle 'Shangri-La', una exòtica combinació de ballet clàssic, contemporani i danses tradicionals xineses. 

Ballet Chongping és una de les principals companyies de dansa de la Xina, formada per joves ballarins reconeguts internacionalment. La companyia oferirà dues funcions a les 21.00 i a les 18.00 hores, respectivament, coincidint amb les Festes de Tardor de Lleida. Les entrades s'han posat aquest dijous a la venda al web del teatre i a l'Oficina de Turisme (cal recordar que durant el mes d'agost la taquilla del teatre està tancada)
 
Amb una posada en escena espectacular, el Ballet Shangri-La descriu la història de Dan Qing, un pintor jove que busca una terra que simbolitza la pau i la tranquil·litat, un paradís perdut al Tibet: Shangri-La. A través del viatge del seu personatge, que fuig de la riquesa buida de l'oprimida vida moderna a la recerca de la pau mental i una nova filosofia de vida, el públic descobreix un espectacle de dansa vibrant i refinat.
 
La direcció artística va a càrrec de Liu Jun, artista i estrella de la dansa també adscrit al Ballet del Teatre Nacional de Berlín i el vestuari ha estat dissenyat per Li Rui Ding, famós pel seu treball als Jocs Olímpics de Pequín i a l'Expo Mundial de Shangai. La música és obra del compositor i director An Dong.
 
La inspiració de la creació artística de Shangri-La sorgeix de la novel·la 'Horizontes Perdidos' de l'escriptor anglès James Hilton.


Comentaris

envia el comentari