Catalunya Diari

Dansa, tecnologia i realitat virtual es fusionen a ‘Quadres d’una exposició’

El Teatre de la Llotja de Lleida acull, diumenge, 24 de març, aquesta ‘suite’ de quinze peces musicals a càrrec del Centre de Dansa de Catalunya

Imatge de l'obra ‘Quadres d’una exposició’
Imatge de l'obra ‘Quadres d’una exposició’ | LleidaDiari.cat

Dansa, noves tecnologies i realitat virtual es fusionen a 'Quadres d'una exposició'. El Teatre de la Llotja de Lleida acollirà aquest diumenge, 24 de març, a les 19.00 hores de la tarda, aquesta 'suite' de quinze peces musicals dirigida pels ballarins Roser Muñoz i Joan Boix i produït pel Centre de Dansa de Catalunya. 

'Quadres d'una exposició' és una obra musical composta per Mussorgski per retre tribut a Viktor Hartmann, arquitecte, dibuixant i pintor aficionat, i amic íntim del compositor. La partitura s'inspira en l'exposició pòstuma de les obres de Hartmann en l'Acadèmia Imperial d'Arts de Sant Petersburg.

L'espectacle juga amb les noves tecnologies i amb estètiques contemporànies

L'espectacle juga amb les noves tecnologies i amb estètiques contemporànies, l'ús de vídeoprojeccions, amb imatges reals i animacions o la irrupció de personatges que surten de la pantalla per ballar en escena. D'aquesta manera, afegeixen màgia i emoció a una creació que fa entrar als més petits en el món fascinant del ballet. Es tracta, en definitiva, d'una suite de quinze peces musicals que adopta el format d'una visita guiada a un museu amb ulleres de realitat virtual.

A més, el Teatre de la Llotja ha programat per al dilluns, 25 de març, a les 10.00 hores, la funció escolar d'aquest espectacle.

Dansa familiar

'Quadres d'una exposició' és un espectacle de dansa familiar inclòs dins de la programació de LaTemporada Lleida. Cal recordar que fins al juny LaTemporada Lleida haurà programat un total de 8 espectacles familiars en els tres equipaments municipals com són el Teatre de la Llotja, l'Auditori Enric Granados i el Teatre de l'Escorxador.

Els propers espectacles familiars programats en el marc de La Temporada a Lleida són:

  

  

'Fora de sèrie'.

  

  

 'Concerto a tempo d'umore'.

  

  

web de LaTemporada

Comentaris

envia el comentari