Catalunya Diari

El Dansàneu anuncia alguns dels artistes de l'edició del 2020

Un altre dels plats forts del festival de l'any vinent serà la proposta encàrrec del festival feta al grup El Petit de Cal Eril

El reconegut ballarí i coreògraf Cesc Gelabert inaugurarà la 29a edició del Dansàneu | Ros Ribas

El reconegut ballarí i coreògraf Cesc Gelabert obrirà la 29a edició del Dansàneu, el Festival de Cultures del Pirineu, el dimarts 30 de juny de 2020 a les 19.30 hores al temple espiritual de les Valls d'Àneu, a l'església de Santa Maria (Escalarre).

Gelabert presentarà una proposta pensada especialment per al Dansàneu que reflexiona, a través de diversos solos, sobre el rol del folklore en l'actualitat i ballarà alguna de les seves coreografies més emblemàtiques, com la sardana Enyor de Ricard Lamote de Grignon.

Gelabert és un dels primers caps de cartell avançats abans d'acabar l'any

Gelabert és un dels primers caps de cartell avançats abans d'acabar l'any pels responsables del festival que organitza el Consell Cultural de les Valls d'Àneu. Ha estat en el marc d'un concert celebrat aquest passat dissabte, 28 de desembre, a les 20 hores, a l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, a Esterri, a càrrec del percussionista Arnau Obiols, que ha presentat el seu disc Tost.

Aquest concert ha servit per presentar també la imatge del Dansàneu 2020, encarregada a l'artista valenciana Paula Bonet, que ha fet una creació inspirada en elements característics de les Valls. Un altre dels plats forts del festival de l'any vinent serà la proposta encàrrec del festival feta al grup El Petit de Cal Eril que, en diàleg amb la ballarina especialitzada en flamenc Montse Selma, actuarà també a Santa Maria d'Àneu el divendres 3 de juliol a partir de les 23 hores.

Una de les novetats del festival d'aquest 2020

Una de les novetats del festival d'aquest 2020 és incloure un espectacle que mescla dansa, teatre i circ. Concretament, es tracta de la proposta de la companyia Nilak que lidera Oriol Escursell, inclosa dins el Pla d'Impuls del Circ que es va presentar recentment al Departament de Cultura. 

Nilak té com a objectiu acostar la cultura en viu, amb espectacles en directe, a zones mancades d'equipaments escènics, com és el cas de les Valls d'Àneu. Nilak actuarà a manera de cloenda de l'edició de 2020, amb un espectacle participatiu, el 5 de juliol a les 19.00 hores a Mon Natura Pirineus coincidint amb la cloenda del programa 'Joves i Ciència' de la Fundació Catalunya - La Pedrera. Aquests tres espectacles s'han posat ja a la venda a través del sistema de venda anticipada online (al web del Dansàneu) i també presencialment a la seu del Consell Cultural de les Valls d'Àneu, a Esterri.

Cartell del Dansàneu 2020 | LleidaDiari.cat

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari