Catalunya Diari

El Dansàneu marida a Son els vins del Celler Castell d'Encús amb la música del violinista Joel Bardolet i la dansa de Mal Pelo

Esterri acull ha acollit l’actuació de la companyia mallorquina UNAiUNA

NUÀ, amb Raquel Gualtero i Anaïs Oliveras, dimarts a Sorpe
NUÀ, amb Raquel Gualtero i Anaïs Oliveras, dimarts a Sorpe | Joan Blanco

L'Església de Sant Just i Sant Pastor de Son acull aquest dijous el tercer dels maridatges de la 27a edició del Dansàneu, Festival de Cultures del Pirineu. Aquest cop arriba de la mà dels vins del celler Castell d'Encús amb el violinista Joel Bardolet, que interpretarà obres de Bach, Magrané, Kurtág i Telemman amb la col·laboració dels ballarins Maria Muñoz i Pep Ramis, de la companyia de dansa Mal Pelo.

Mentrestant, el Dansàneu també actua de laboratori per a les diferents companyies que gesten les seves produccions en el marc d'aquest escenari natural de les Valls d'Àneu. És el cas per exemple, de Pilar de Dos, Premi Delfí Colomé de dansa tradicional 2017, que aquest dijous ofereix un assaig obert a les 17.00 hores a l'Església de Santa Maria d'Àneu. 

També és el cas de Mal Pelo, Premi Nacional de Dansa i Premi Ciutat de Barcelona i una de les companyies de referència al país, que el divendres a les 20.00 hores a Santa Maria d'Àneu presentarà Invencions/Inventions una proposta específica i inèdita que s'emmarca en el procés de recerca Bach Project. També és el cas de GALEUSCAT, un projecte liderat per les veus femenines del conjunt galaico-belga Ialma, el basc Iñaki Plaza i els catalans Manu Sabaté, Ciscu Cardona i Víctor Solana. 

Es tracta d'un projecte que s'articula d'acord amb tres residències artístiques, la primera al Dansàneu, amb la voluntat de creixement i d'esdevenir una producció de referència en l'àmbit de la world music. D'altra banda, aquest dimecres Esterri ha acollit l'actuació de la companyia mallorquina UNAiUNA i del cantautor valencià Carles Dènia. També s'ha iniciat la formació en dansa amb la coreògrafa i ballarina Raquel Gualtero i ha prosseguit la formació musical amb un taller a càrrec dels músics Adrià Grandia i Manu Sabaté, en el qual els assistents han après a fer la seva primera maqueta, entesa com a prototip de qualsevol projecte discogràfic.


Comentaris

envia el comentari