Catalunya Diari

El Dansàneu omple les esglésies de les Valls d'Àneu de música i dansa

Per aquest festival passaran Lídia Pujol, Jaume Sangrà amb Carles Marigó, i les produccions 'Àer', Teia' i 'Sa Mateixa'

Pla general d'un assaig, a l'església dels Sants Just i Pastor de Son
Pla general d'un assaig, a l'església dels Sants Just i Pastor de Son | LleidaDiari.cat

Les Valls d'Àneu acolliran fins al 30 de juny la 28a edició del Festival de Cultures del Pirineu, Dansàneu, que enguany s'ha avançat una setmana i presenta una programació més compactada, mesura que ja havia pres l'organització tenint en compte el Doctor Music Festival, tot i que finalment no s'ha acabat celebrant a les Valls d'Àneu. Rut Martínez, directora del Dansàneu ha dit que el festival referma la seva voluntat de continuar incentivant la producció en dansa així com consolidant el seu model de festival d'estiu dimensionat d'acord amb paràmetres de «sostenibilitat i rigor artístic".

Martínez ha explicat que el Dansàneu omple les esglésies de les Valls d'Àneu de música i dansa i reforça els vincles amb el patrimoni del territori. El Dansàneu vol donar un major pes als aspectes patrimonials i, així, s'oferirà abans de cada espectacle una explicació als assistents sobre els espais on es desenvolupen les actuacions.

Sol Picó, a duo amb Marco Mezquida, va donar aquest dimarts el tret de sortida al Dansàneu

Sol Picó, a duo amb Marco Mezquida, va donar aquest dimarts el tret de sortida al Dansàneu. Fins a finals de setmana passaran per aquest festival Lídia Pujol, Jaume Sangrà amb Carles Marigó, les produccions 'Àer', 'Teia', i 'Sa Mateixa' i les actuacions dels esbarts Sant Martí i Ciutat Comtal. Els municipis d'Esterri d'Àneu, Alt Àneu, Espot i la Guingueta d'Àneu seran novament escenari d'una proposta artística de marcat to contemporani que no oblida el seu vincle amb la tradició però que sobretot busca valorar l'excel·lent patrimoni, ha destacat Martínez.

Martínez ha explicat que el Dansàneu ja és un festival molt professionalitzat. Martínez ha dit que «si volem un festival posicionat en relació als seus homòlegs i que compti amb artistes de primer nivell, ens cal treballar a molts mesos vista». Pel que fa als artistes que participen al Dansàneu un dels atractius és els escenaris en els quals actuen, les esglésies romàniques de les Valls d'Àneu.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari