Catalunya Diari

David Marín guanya el desè premi Crims de Tinta amb la novel·la 'Purgatori'

El jurat en destaca la factura clàssica i una atractiva ambientació rural

El periodista lleidatà David Marín
El periodista lleidatà David Marín | LleidaDiari.cat

El periodista David Marín ha estat el guanyador de la desena edició del premi Crims de Tinta amb l'obra 'Purgatori', una història ambientada entre la Vall Fosca, Balaguer i Lleida que arribarà a les llibreries el pròxim 11 d'abril de la mà de l'editorial RBA. El jurat ho ha decidit per unanimitat i ha destacat la capacitat de la novel·la de desenvolupar una investigació «que desperta l'interès del lector des de l'inici i manté el suspens i el ritme fins al final».

També ha posat en relleu la factura «clàssica» del text, emmarcat en una «atractiva ambientació rural». A més, ha tingut en compte «l'encert» de l'autor a l'hora de reflectir la parla local i un retrat «fidel» del dia a dia, tant laboral com personal, del cos dels Mossos d'Esquadra.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

David Marín treballa al setmanari 'La República' i des del 2008 viu a la Noguera

David Marín treballa al setmanari 'La República' i des del 2008 viu a la Noguera. És autor de les novel·les 'Mala lluna' i 'Ciutat fantasma'. També ha escrit amb Marta Alòs el llibre de relats eròtics 'Amb X de sexe', amb Pau Juvillà la novel·la 'Primàries de sang' i ha participat en els reculls de relats 'Assassins de Ponent', 'Contes de terror' i 'Barcelona, viatge a la perifèria criminal'. És professor associat de redacció periodística a la Universitat de Lleida i ha col·laborat a l'Escola d'Escriptura de Lleida.

La novel·la segueix el sergent dels Mossos Salvador Rull, l'agent Núria Riu i el caporal Coscubiela, que hauran d'investigar l'assassinat del pare Moragues, director d'una escola religiosa de Balaguer, i tot un seguit de fenòmens estranys al poble de la Vall Fosca, que es produeixen just després que hi arribi una descendent de la Vella Rugalla, una bruixa condemnada cinc vegades a la forca durant el segle XVI.

Premi 'Prensa Agraria' per un article divulgatiu de l'ETSEA

Características de los suelos y su fertilidad en relación con la incidencia de bitter pit en plantaciones de manzanas Golden, publicat al número de setembre de 2018 de la revista ITEA de l'Asociación interprofesional para el desarrollo agrario (AIDA), ha estat guardonat amb el premi Prensa Agraria que atorga anualment aquesta entitat aragonesa des de 1983.

L'article, dels agrònoms Jaume Sió, Àngela D. Bosch, Josep Rosera, Javier Chiné i Jaume Boixadera, identifica característiques dels sòls que ajudin els agricultors a establir, o no, la plantació de poma Golden Deliciuos, i presenta models senzills de predicció de bitter pit (fisiopatia que es manifesta durant la conservació i que provoca moltes pèrdues) que els permetin decidir la conveniència o no de la frigoconservació d'aquests fruits.


Comentaris

envia el comentari