Catalunya Diari

La delegació lleidatana del col·legi d'arquitectes s'omple d'activitats

El pròxim dijous, 28 de febrer a les 19.30 hores, al COAC Lleida
Imatge de NUA
Imatge de NUA | LleidaDiari.cat

El pròxim dijous, 28 de febrer a les 19.30 h, la Demarcació de Lleida del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) inaugura l'exposició '20 anys de Biennals d'Arquitectura de Tarragona, Premi extraordinari Alejandro de la Sota 1997-2017' que es podrà visitar al vestíbul del COAC Lleida fins al 5 d'abril. A continuació, la sala d'actes acollirà la conferència 'Transitant per la memòria', a càrrec de l'estudi tarragoní NUA arquitectures.

 

L'exposició '20 anys de Biennals d'Arquitectura de Tarragona, Premi extraordinari Alejandro de la Sota 1997-2017', organitzada per la Demarcació de Tarragona del COAC, en col·laboració amb la Fundació Alejandro de la Sota, mostra una cinquantena d'obres significatives premiades en les deu convocatòries de la 'Biennal d'Arquitectura Alejandro de la Sota', celebrades a Tarragona entre 1997 i 2017.

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

51 obres agrupades en quatre modalitats

En l'exposició es podran veure un total de 51 obres agrupades en quatre modalitats:

  

  

Edificis de nova planta d'ús públic

  

  

Edificis de nova planta d'ús privat

  

  

Rehabilitació: Obres de restauració, rehabilitació o reforma

  

  

Espais exteriors

  

  

Interiorisme: Intervencions en espais interiors i muntatges efímers

 

Conferència 'Transitant per la memòria' de NUA arquitectures

Un cop inaugurada l'exposició, la sala d'actes del COAC Lleida acollirà la conferència 'Transitant per la memòria', a càrrec de l'estudi NUA arquitectures, presents en l'exposició amb una de les seves obres, la restauració de l'Església de la Santíssima Trinitat de Tarragona (2014-2015). NUA arquitectures és un estudi situat a Tarragona i fundat l'any 2019 per Maria Rius, Arnau Tiñena i Ferran Tiñena, arquitectes llicenciats amb matrícula d'honor i actualment desenvolupant el doctorat a l'Escola d'Arquitectura de Barcelona.

 

El treball de l'estudi explora en àmbits d'arquitectura i disseny a diferents escales, mitjançant estratègies sensibles a la memòria dels llocs i amb el medi ambient, buscant donar respostes als canvis socials i culturals de les ciutats i els territoris contemporanis. L'obra de NUA ha estat distingida amb diversos reconeixements entre els quals destaquen el Premi Alejandro de la Sota 2015, la selecció als Premis FAD 2018, la selecció a la XIV Biennal Espanyola d'Arquitectura i Urbanisme l'any 2018, el segon premi en el VI Programa Arquia Pròxima de la Fundació Arquia, i la nominació al Premi Europeu d'Arquitectura Contemporània - premis Mies van der Rohe 2019, entre altres.

 

També ha estat exhibida en exposicions en diverses institucions com el Col·legi d'Arquitectes de Tarragona l'any 2017, Museu del Disseny de Barcelona l'any 2018 o el pavelló català de la Biennal Internacional d'Arquitectura de Venècia l'any 2016, i ha estat publicada en les versions físiques i virtuals de diferents mitjans nacionals i internacionals.

 Comentaris

envia el comentari