Catalunya Diari

El desè conte del Banyetes girarà entorn als Aiguamolls de Rufea

Divendres s’obre la convocatòria del Premi d’aquest conte infantil, que té 1.000 euros com a premi. El termini per presentar propostes s’acaba el 10 de maig

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

La pròxima entrega del conte del Banyetes tindrà com a un dels elements destacats els Aiguamolls de Rufea. La regidora d'Educació, Rosa Maria Salmerón, ha presentat amb Josep M. Bossa, de Bossa Records, la convocatòria del Premi de conte infantil Club Banyetes, que s'obre aquest divendres. El guardó literari es concedirà al millor conte, per a infants de 6 a 9 anys, que estigui relacionat amb els Aiguamolls i que tingui com a protagonistes els personatges del Club: Banyetes, Plutó, Eureka, Chavela, Li, Mambé, Baveta, Pau, etc.

Salmerón ha explicat que aquest serà el desè volum de la col·lecció del Club Banyetes i que amb la temàtica vinculada als Aiguamolls s'espera donar-los a conèixer i convidar les famílies a visitar-los. El conte ha d'estar escrit en català, amb una extensió de 1.200 a 1.500 paraules màxim. Els treballs s'han de presentar a [email protected] i el termini per presentar-les finalitza el 10 de maig. El veredicte es farà públic el 31 de maig i el premi es lliurarà a la Gala de Cap d'Any del Club Banyetes, el desembre de 2019, al Teatre Municipal de l'Escorxador.

Un premi de 1.000 euros

El premi consisteix en la publicació del conte i 1.000 euros en metàl·lic, en concepte d'avançament dels drets d'autor. El jurat, format per dos representants de la Regidoria d'Educació; un representant del grup Segre; l'escriptora Àngels Farrero, guanyadora de la primera edició del Premi, i un representant de l'editorial. Entre altres, es valorarà l'originalitat, la creativitat o la qualitat de l'escriptura. Per a més informació, es poden consultar les bases a: www.clubbanyetes.cat i educacio.paeria.cat. La regidora ha convidat també tothom ha participat en la pròxima festa de primavera del Banyetes, que tindrà lloc el diumenge 7 d'abril al Parc de l'Aigua.

Il·lustracions per al conte del Banyetes

Les il·lustracions del conte també es faran a través del Premi Joves Il·lustradors. La convocatòria serà del 24 de maig al 28 de juliol i el veredicte es coneixerà el 7 d'agost. S'adreça a joves de 18 a 30 anys i, com a premi, també tindrà 1.000 euros en metàl·lic, a més de la seva publicació.

El Club Banyetes, de l'Ajuntament de Lleida, va néixer l'any 2006 i compta amb prop de 16.000 socis i sòcies de Lleida i demarcació, així com d'altres indrets com Barcelona, Tarragona, etc. És un espai de dinamització infantil que proposa activitats lúdiques i educatives per als infants amb la finalitat de transmetre valors que complementin la seva formació. El Club Banyetes emet un programa a Lleida TV i impulsa diverses campanyes solidàries. Enguany s'ha fet col·laborat amb el "Posa't la gorra pels nens amb càncer" -Afanoc-.


Comentaris

envia el comentari