Catalunya Diari

Una desena d'alumnes de Lleida arriben a la final del concurs d'escriptura de l'AMIC

Un total de 75 alumnes de 13 centres educatius de la demarcació han participat a AMIC-Ficcions

La tretzena edició del concurs literari AMIC-Ficcions ha presentat ja el seu llistat de finalistes. De les més de 1.270 històries publicades que es van pujar durant el termini del concurs, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l'educació, ha seleccionat 8 relats de 10 joves de Lleida, d'entre els 75 alumnes de 13 centres educatius que s'han presentat en aquest territori.

En total, s'han seleccionat 200 grups finalistes: 128 de Catalunya i Catalunya Nord (216 joves), 41 del País Valencià (57 nois i noies), 27 de les Illes Balears (35 alumnes), 4 grups d'Aragó (7 alumnes). El concurs literari juvenil AMIC-Ficcions, l'aventura de crear històries, va tancar la tretzena edició el passat 29 de març amb una participació de 2.973 alumnes registrats de 223 centres educatius diferents. Aquests joves, d'entre 14 i 18 anys, provenen de Catalunya (2.134), País Valencià (527), les Illes Balears (232), Aragó (75), Andorra (3), i Catalunya Nord (2).

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Aquesta activitat de foment de l'escriptura i la lectura en català entre els joves a través de la xarxa torna a comptar amb el suport de la Fundació Carulla, Editorial Barcino i la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

Cartell de l'AMIC
Una desena d'alumnes de Lleida arriben a la final del concurs d'escriptura de l'AMIC | AMIC

Els lliuraments de premis està previst que es realitzin durant la segona quinzena de maig

Els lliuraments de premis està previst que es realitzin durant la segona quinzena de maig, però encara falta determinar el format d'aquests actes, presencial o en línia. Tot i que ens agradaria que es realitzessin de forma presencial, serà a partir de com evolucioni la crisi sanitària del coronavirus que l'organització AMIC-Ficcions definirà definitivament quan i com es desenvoluparan els respectius actes de lliuraments de premis.

Els premis de l'edició d'enguany són: iPhone, PlayStation, iPad, Smartphone i auriculars sense fils. També es premiaran als professors/es més motivadors/es de cada territori amb una estada de 2 dies per a 2 persones amb sopars i/o esmorzars inclosos.

Organitza AMIC, compromís amb l'educació

L'AMIC, Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació, representa a més de 470 publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del territori, que conjuntament arriben a una tirada en premsa escrita en paper de més d'1.200.000 exemplars, mentre que en digital superen els 14.000.000 d'usuaris únics mensuals.

Llistat de finalistes de Lleida (10 finalistes / 8 grups)

Grup Alex Vallespin de l'IES Canigó d'Almacelles
Grup corbachoo de l'Escola Vedruna Balaguer
Grup Dúnia i Abril de l'IES Canigó d'Almacelles
Grup Ianboc de l'IES Canigó d'Almacelles
Grup llunaplena de l'IES de Guissona
Grup Pau de l'IES Josep Lladonosa
Grup poltugues de l'IES Manuel de Pedrolo
Grup SEDY de l'Escola Vedruna Balaguer


Comentaris

envia el comentari