Catalunya Diari

Una desena de formacions actuaran a la 14a edició del Musiquem Lleida

Les entrades per al concert de cloenda, que anirà a càrrec de l'Orquestra del Festival, la Coral Shalom i cantaires convidats

Imatge dels integrants de Carvaggio Piano Quartet
Imatge dels integrants de Carvaggio Piano Quartet | LleidaDiari.cat

La 14a edició de Musiquem Lleida, que tindrà lloc del 4 al 6 d'octubre, comptarà amb la participació d'una desena de formacions seleccionades pel jurat, amb solistes, grups instrumentals i corals internacionals i de la resta de l'Estat de gèneres que abasten des del Renaixement, el Barroc, el Classicisme, la música romàntica, la contemporània, la tradicional, el jazz, el gòspel, l'experimental i els espectacles musicals adreçats als infants.

Un any més, el certamen, organitzat per la Coral Shalom, oferirà concerts i activitats paral·leles en diferents escenaris de la ciutat de Lleida amb l'objectiu d'acostar la música al carrer. Les entrades per al concert de cloenda, que anirà a càrrec de l'Orquestra del Festival, la Coral Shalom i cantaires convidats, ja estan a la venda als webs de La Temporada i de l'Auditori Enric Granados.

El jurat del festival ha seleccionat enguany una desena de propostes de diferents formacions d'entre la cinquantena que es van presentar. Es tracta de Caravaggio Piano Quartet, Conjunt Atria, Canary Guitar Quartet, BCN Sax Quartet, Quintet Quatre + 1, Pax Cor de Cambra, Lilàh, Aura Llatina, O val das Mouras i Na Nara.

Imatge de la formació Pax Cor de Cambra
Imatge de la formació Pax Cor de Cambra | LleidaDiari.cat

 

Concert de cloenda

El concert de cloenda anirà a càrrec de l'Orquestra del Festival, la Coral Shalom i els cantaires convidats, dirigits per Robert Faltus. En el marc d'aquest concert participatiu, tindrà lloc l'estrena europea de l'obra 'Isaiah' del compositor nord-americà Stephen Anderson. Es tracta d'un oratori de set moviments escrit per a cor, solista, orquestra de corda i piano.

L'obra va ser estrenada el novembre del 2013 a la Universitat de Nova Carolina. Inspirada en textos bíblics del profeta Isaïes, parla en un llenguatge modern, contemporani i alhora perfectament comprensible. En l'àmbit d'harmonia i ritme està influenciada pel jazz, ja que Anderson és un dels referents d'aquest estil de música. El concert, dirigit per Robert Faltus, director de la Coral Shalom, també incorporarà l'obra 'Papallona', escrita per a piano i orquestra pel mateix Faltus.

Més de 5.000 persones van participar l'any passat a les activitats de la XIII edició del Musiquem Lleida, repartides entre els concerts a l'aire lliure, en equipaments culturals i actuacions a cinc restaurants de la ciutat.

Imatge dels integrants del Conjunt Atria
Imatge dels integrants del Conjunt Atria | LleidaDiari.cat

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari