Catalunya Diari

Dimiteix la directora del Museu de Lleida

Dimiteix la directora del Museu de Lleida| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

La directora del Museu de Lleida, Montserrat Macià, ha presentat aquest dilluns al vespre la seva dimissió, després de quinze anys al capdavant de l'entitat, per motius personals i pel “desgast” que suposaven els continus problemes de pressupost. Així ho ha explicat durant la reunió del Plenari, acompanyada dels màxims responsables del Consorci del Museu de Lleida, entre ells, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell.


Per la seva banda, els patrons del museu accepten la renúncia de l’actual directora de l’equipament, a qui han agraït la seva dedicació i treball al capdavant del museu. Macià ha explicat que ha estat una decisió llargament meditada, motivada per raons personals i que obre una nova etapa per a la pinacoteca.


 


Sobre la seva substitució, el conseller ha explicat que hi haurà un període de transició durant el qual es convocarà un concurs públic per escollir el nou responsable de l’equipament.


 


El Plenari del Museu de Lleida, reunit aquest dilluns al vespre, ha aprovat el pressupost de l’equipament per l’any 2015, que serà de 973.000 euros, un 0,3% que l’any 2014. També s’ha aprovat el pla de treball de l’any vinent amb diferents activitats i exposicions. D’aquests 973.000 euros, 342.000 els aporta la Generalitat (22.000 més que l’any 2014), 320.000 la Diputació, 225.000 l’Ajuntament de Lleida (9.000 més que al 2014) i el Consell Comarcal n’aportarà 6.000. També s’ha acordat en la trobada augmentar el preu de l’entrada del museu de 4 a 5 euros i incrementar la partida de programes públics. En el marc de la trobada també s’ha plantejat alguna reducció de personal.


 


Sobre l’execució dels comptes d’aquest any el conseller ha explicat que es desenvolupen correctament i que les quantitats que resten pendents de pagaments són les pròpies de final d’any i tots els patrons estan al dia. Pel que fa al deute de l’Ajuntament de Lleida d’anys anteriors al 2013 l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha assegurat una aportació aquest mateix any i s’ha compromès a resoldre-ho definitivament en els dos anys successius. 


 


A l'acte hi han assistit el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; l’alcalde de Lleida, Àngel Ros; el president de la Diputació, Joan Reñé; el Bisbe de Lleida, Mons. Joan Piris; i el president del Consell Comarcal, Pau Cabré. Comentaris

envia el comentari