Catalunya Diari

La Diputació de Lleida dóna suport a la programació escènica municipal

La Diputació de Lleida dóna suport a la programació escènica municipal| Redacció - Fotografia: http://www.jamweb.cat/

 

La Diputació de Lleida aposta per la promoció i l’impuls de les activitats culturals a les comarques lleidatanes amb diferents accions que pretenen ajudar els artistes i ens locals especialment en aquests moments de dificultats econòmiques. Fins a l’1 de setembre es poden acollir a aquest programa de suport tots els municipis lleidatans que estiguin interessats.

  

FiraTàrrega suposa una bona oportunitat per desenvolupar una acció cultural de suport a la programació escènica municipal. Per aquest motiu, la Diputació de Lleida ha posat en marxa una acció perquè els ajuntaments coneguin més a fons l’oferta escènica en general i la lleidatana en particular aprofitant la celebració de FiraTàrrega. D’aquesta forma, la Diputació de Lleida es farà càrrec del cost de les acreditacions perquè els programadors municipals puguin accedir als espais professionals del certamen i que la quota de 60 euros no sigui un impediment.

  

 

  

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i l’alcaldessa de Tàrrega i presidenta del Consell d'Administració de FiraTàrrega, Rosa Maria Perelló, juntament amb el gerent de FiraTàrrega, Oriol Martí, han presentat aquest dimarts el nou programa de suport. Durant la seva intervenció, Reñé ha destacat la importància de donar la possibilitat als ajuntaments d’accedir des de la vessant professional a la gran oferta escènica que reuneix FiraTàrrega, una iniciativa que es caracteritza per la seva programació diversa en formats i disciplines convertint-se en un important recurs i eina de programació per a moltes entitats públiques i privades que s’acrediten anualment al certamen per veure i comprar espectacles. Entre aquests agents de compra-venda d’arts escèniques s’inclouen els municipis a través dels seus regidors de cultura, instituts de cultura o empreses públiques.

  

 

  

Rosa Maria Perelló, ha afegit que amb aquesta proposta es faciliten els contactes professionals i es dinamitza el territori. Per la seva part, el gerent de FiraTàrrega ha explicat que el certament genera un impacte econòmic i cultural molt positiu a les comarques lleidatanes i amb la presentació d’avui generarà un tercer impacte sectorial vinculat a la programació artística de les arts escèniques.

  

 

  

En aquesta edició, que se celebrarà del 5 al 8 de setembre, hi seran presents les companyies lleidatanes Fadunito, Íntims Produccions, JAM i Tombs Creatius.

Comentaris

envia el comentari