Catalunya Diari

El director i guionista Oriol Rovira guanya el 5è Premi Visual Art 2018

Aquest dijous s'estrena a Lleida la pel·lícula documental Comandante Arian, dirigida per Alba Sotorra i Premi Visual Art 2016
Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

El director i guionista Oriol Rovira ha estat el guanyador del 5è Premi Visual Art que atorga l'Ajuntament de Lleida amb l'objectiu de contribuir a la producció d'un curtmetratge, de ficció o documental de producció independent, d'autor i/o primers projectes realitzats per autors i/o productors radicats a Catalunya, que promoguin un cinema independent, emergent i de nous talents. El projecte guanyador, titulat 'L'intrús', retrata la confusió d'un adolescent que intenta afrontar la seva sexualitat i és un projecte de ficció però que té també pinzellades de documental. 

 

El Premi Lleida Visual Art, que arriba aquest any a la seva cinquena edició, s'ha anat adaptant a les necessitats del sector audiovisual de la ciutat i després de les dues primeres edicions, adreçades a les arts visuals, des de l'Ajuntament es va decidir vincular-lo a la cinematografia i les arts audiovisuals, donada la demanda i volum de produccions que s'han anat gestionant els darrers anys. L'aposta de l'Ajuntament per aquest sector amb infraestructures com el Magical Media, la creació del CECAAC, o l'impuls a la Lleida Film Commission en són mostra, i a aquests projectes, s'hi ha unit el Premi Visual Art. 

 

En les noves bases del premi s'aposta també per donar presència al territori essent un dels requeriments que es gravi a Lleida amb la finalitat que la inversió i aposta per la producció guanyadora tinguin un retorn assegurat a la ciutat. El jurat, presidit per l'escriptor Emili Bayo, ha destacat la gran qualitat dels projectes presentats en l'edició 2018 del certamen, que han estat 13 provinents d'arreu de Catalunya (8 de Barcelona, 4 de Lleida i 1 de Sabadell). Coincidint amb el veredicte del Premi Visual Art 2018 es projecta aquest dijous a Lleida (Espai Funàtic. 20h) el llargmetratge documental Comandante Arian, projecte guanyador del Premi Visual Art 2016. Una pel·lícula dirigida per Alba Sotorra que explora la vida de les dones a la guerra centrant-se en la vida de dues comandants de les Unitats de Protecció de la Dona que lluita contra l'Estat Islàmc al Nord de Síria.

 

L'ajuda que dóna rebre el Premi Visual Art

La directora Alba Sotorra (guanyadorad del Premi Gaudí i el Premi Ciutat de Barcelona amb la pel·lícula Game Over) , que ha estat present en el veredicte del Premi Visual Art 2018, ha valorat molt positivament l'ajut que ha suposat per poder realitzar el film documental el Premi Visual Art. «Entre altres aspectes vam poder treballar les capes de color, molt importants en el discurs de la pel·lícula, a les instal·lacions del Magical Media, amb un tècnic especialitzat, amb uns equips de darrera generació i amb tot el temps necessari». Comandante Arian es va estrenar a la Semana Internacional de Cine de Valladolid el passat mes d'octubre. Recentment, es va presentar al Parlament Europeu.

 

El Premi Visual Art està dotat amb 10.000 euros, dels quals 5.000 euros es reben un cop es notifica formalment a l'Ajuntament de Lleida l'inici del rodatge, i els altres 5.000 euros, al lliurament a l'Ajuntament de Lleida d'una còpia del curtmetratge ja editat en format digital de màxima qualitat. A la roda de premsa hi han assistit el director del CECAAC, Santi Lapeira , l'escriptor Emili Bayo, en representació del jurat i Fernando Liesa, director de producció de 'L'instrús'.Comentaris

envia el comentari