Catalunya Diari

Dolors Sansa i Josep Maria Aragonés, premis Horta 2020

També concedeix una menció especial a Montserrat Vidal, com a exemple de dona pagesa

El jurat dels premis Horta 2020 ha decidit guardonar a Josep Maria Aragonés Miró, responsable de Grup Aragonès, i Dolors Sansa Calvet, de L'Oliverar de Sanui, per la seva trajectòria i dedicació vinculats a l'impuls de projectes empresarials agraris a l'Horta de Lleida. A més, s'ha concedit una menció especial a Montserrat Vidal i Marquès, com a exemple de dona pagesa a l'Horta i referent en l'activitat de l'explotació Granja Pifarré.

Els Premis Horta, que enguany arriben a la seva quarta edició, tenen com a objectiu reconèixer aquelles persones, entitats o iniciatives que treballen o han treballat pel desenvolupament de l'Horta de Lleida des de diferents àmbits. «Els Premis Horta són una eina important per contribuir a prestigiar l'activitat agrària, reconèixer a les persones que la fan possible i mostrar l'estima que la ciutat de Lleida té cap a l'Horta, en el seu doble vessant de pulmó verd i d'activitat econòmica vinculada al sector primari», ha destacat el regidor de Mobilitat, Vialitat i Horta, Joan Ramon Castro.

Els premiats

Josep Maria Aragonès ha estat guardonat amb el premi a la trajectòria de promoció i desenvolupament de l'Horta de Lleida, en reconeixement a l'evolució de Grup Aragonès com a empresa familiar agrícola i ramadera. El jurat ha reconegut la trajectòria de prop d'un segle d'implicació i dedicació per part de tota la família que ha permès consolidar aquest projecte a l'Horta. Recentment han ampliat les instal·lacions ramaderes amb tres granges amb fins a 3.500 caps de vedell d'engreix.

Per la seva banda, Dolors Sansa ha obtingut el Premi a la innovació en l'activitat agrària a l'Horta de Lleida. El jurat reconeix en aquest cas el risc assumit per aquesta pagesa per reconvertir un conreu tradicional com és la fruita de pinyol, en un altre poc habitual a l'Horta, com és l'olivera i la producció d'oli, i el fet de fer-ho amb unes característiques innovadores respecte a la tècnica de conreu, la recol·lecció i comercialització directa, així com el treball en xarxa amb altres productors del territori.

La menció especial a Montserrat Vidal i Marquès

La menció especial a Montserrat Vidal i Marquès reconeix la seva tasca com a «referent i puntal en la trajectòria i el desenvolupament de l'explotació ramadera Granja Pifarré i, a la vegada, per ser exemple de la dona pagesa de l'Horta de Lleida».

El jurat d'aquesta quarta edició dels Premis Horta ha estat format pel regidor Joan Ramon Castro, com a president; el director de l'escola d'Agrònoms, Jordi Graell; l'arpista Berta Puigdemasa; el president de l'Associació Cultural i Recreativa Els Pagesos, Marc Vives; el president de la Comissió de l'Horta de la FAVLL, Francesc Montardit; la delegada a Lleida de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Carolina Gili, en representació dels mitjans de comunicació; i els dos premiats de l'any anterior, Antoni Chico Purroy i Josep Maria Coll Gilabert. El lliurament dels premis tindrà lloc aquest dissabte, en el marc dels actes de la festa de Sant Antoni Abat, a l'edifici de Mercolleida.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari