Catalunya Diari

Dotze concerts a la 19a edició del Festival de Música de la Vila de Rialp

Els concerts se celebraran amb uns preus que oscil·laran entre els 15 i els 20 euros, tret del de cloenda, que serà gratuït

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

L'Aula Magna de l'Institut d'Estudis Ilerdencs ha estat aquest dimarts l'escenari de la presentació del Festival de Música de la Vila de Rialp, arriba, que enguany arriba a la seva 19a edició. La presentació ha comptat amb la participació de l'assessor cultural de la Diputació, Antoni Balasch; de l'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich; del director dels Serveis Territorials de Cultura, Miquel Àngel Cullerés; del president de Rialp Musical Associació, Josep Sabarich; i del musicòleg Oriol Pérez.

Com és habitual, el festival es desenvoluparà de juliol a setembre, amb un total de dotze concerts que en conjunt ofereixen una proposta marcada per la varietat d'estils i per la música de casa nostra, tot plegat sota la direcció de Rialp Musical Associació, entitat que té com a objectiu impulsar cultura musical arreu del territori.

 

Rialp Musical Associació és «l'ànima del festival»

Balasch ha destacat que Rialp Musical Associació és «l'ànima del festival», i que Josep Sabarich és «el nucli d'aquesta ànima», gràcies al qual es genera un producte que promociona «cultura i territori», al marge de generar riquesa econòmica. Per la seva part, Josep Sabarich, que deixarà la presidència de l'associació el novembre vinent, ha demanat que s'impulsi «una llei de mecenatge» per tal d'afavorir activitats com el Festival de Rialp, del qual ha destacat que és «un fet social, cultural i turístic» que no seria possible sense el suport de la Diputació i de l'IEI.

Pel que fa a la programació, i tal com ja es va fer en la passada edició, s'encetarà a l'Aula Magna de l'IEI, en la que serà l'única actuació que no es farà a Rialp. En aquesta ocasió, el concert se celebrarà el 17 de juliol i anirà a càrrec del pianista Eudald Buch, que actuarà amb entrada gratuïta. Tots els altres concerts se celebraran amb uns preus que oscil·laran entre els 15 i els 20 euros, tret del de cloenda, que també serà gratuït i que es farà a la Sala d'Actes de l'Edifici Germans Farrero, amb l'actuació de Josep Colom i la Banda del Peirot.

Les actuacions

Les actuacions previstes són les de l'Orquestra Victoria de los Ángeles (3 d'agost) dirigida pel lleidatà Pedro Pardo; Mireia Farrés i Mercè Hervada (8), Arnau Tomàs (10), Valencia String Quartet (13), Toti Soler Quartet amb 'Els dits de la música' (15), Philarmonisches Camerata Berlín (16), Barcelona Guitar Trio & Dance (17), Clara Montes i José Luis Monton amb 'Del alma a Lorca' (24), Jordi Montáñez (31 d'agost), Patrícia Garcia Gil amb 'Forte piano' (7 de setembre) i la cloenda esmentada abans, prevista pel 26 de setembre. Tots aquests concerts es faran a l'església parroquial de Rialp tret del de cloenda i del que oferirà Jordi Montáñez, que se celebrarà al Prat dels Notaris.

Gerard Sabarich, alcalde de Rialp, ha remarcat el fet que un poble petit sigui capaç de tirar endavant el certamen, malgrat els moments complicats que han hagut de superar, i per això considera el festival com el millor ambaixador de Rialp, un criteri que ha compartit Miquel Àngel Cullerés en dir que la gent del sector valora el prestigi del festival. Podeu consultar la programació completa a: http://www.festivalrialp.com/ca/festival/.

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari