Catalunya Diari

Dues companyies de teatre lleidatanes, actuaran en una fira alemanya

Campi Qui Pugui i Zum Zum teatre portaran els dos espectacles que van estrenar a FiraTàrrega 2018 a la categoria Especial d'aquest certamen internacional

Espectacle de teatre
Pla general on es pot veure públic a l'espectacle 'Asteroid' de la companyia Campi Qui Pugui, a FiraTàrrega | Campi Qui Pugui

Les companyies lleidatanes de teatre Campi Qui Pugui i Zum Zum teatre han estat seleccionades per actuar a la categoria Especial de la prestigiosa fira International Kulturboerse Freiburg, a Alemanya. Aquest diumenge viatjaran fins a la ciutat alemanya amb els espectacles de carrer 'Asteroid' i 'Hippos', ambdós estrenats el passat mes de setembre a FiraTàrrega. Els espectacles han estat seleccionats d'entre centenars de propostes de companyies de tot Europa.

La fira de Freiburg té lloc del 20 al 23 de gener i és considerada com una de les més prestigioses d'Alemanya. Durant quatre dies la ciutat alemanya s'omple de propostes culturals vingudes d'arreu d'Europa i professionals de la programació cultural de tot el continent per conèixer les noves propostes del mercat. La participació de companyies catalanes és cada any més gran.

En aquesta edició Zum-Zum Teatre mostrarà el seu espectacle 'Hippos', la seva primera proposta de carrer, que ja recull èxits com el premi Moritz a la Millor Estrena d'arts de carrer a FiraTàrrega 2018. Campi Qui Pugui serà ja la quarta edició en la qual participen com a seleccionats a la fira alemanya. Aquesta vegada ho faran en l'espectacle 'Asteroid', que aquest estiu també viatjarà al Regne Unit i Luxemburg, entre altres països. Amb aquesta participació s'espera que les dues companyies aconsegueixin ampliar el seu recorregut internacional per a les gires d'estiu de teatre de carrer.

Hippos
Imatge de l'espectacle Hippos de la companyia lleidatana Zum Zum Teatre a Fira Tàrrega 2018 | LleidaDiari.cat

 

Nova direcció de FiraTàrrega

Anna Giribet és la nova directora de FiraTàrrega. La resolució del concurs va estar avaluada per una comissió tècnica de valoració amb representants de diverses administracions, equipaments i programacions. La comissió va valorar l'excel·lència del projecte presentat on s'hi defensava una sòlida línia discursiva i estètica centrada en els eixos del territori, les identitats, la política i la formació.

Llicenciada en Ciències Econòmiques (UB) i postgraduada en Direcció i Gestió d'Empreses, Institucions i Plataformes Culturals (UPF), Anna Giribet ha estat la tècnica de programació de l'Àrea Artística de FiraTàrrega des de 2011, així com ha coordinat el Màster de Creació en Arts de Carrer de 2013- 2015. La missió i els objectius de la direcció artística són els de realitzar una programació artística que visualitzi i impulsi la creació escènica, especialment la de les arts de carrer; una programació que sigui atractiva per al mercat escènic facilitant la idea de hub internacional de contractació; fomentar el suport a la creació; impulsar la creació transnacional; fomentar la coproducció bilateral entre festivals, fires, mostres o altres espais d'exhibició; fomentar la formació en arts de carrer i també la presència de les arts de carrer al circuit escènic català i donar cabuda als discursos contemporanis, integradors, universals, cohesionadors i crítics.


Comentaris

envia el comentari