Catalunya Diari

Dues exposicions omplen les activitats de la setmana a Cervera Capital de la Cultura Catalana

Els actes s’iniciaran dijous dia 12 de setembre amb l’estrena d’una mostra per commemorar el 10è aniversari de l’associació cultural El Campanar de Cervera

Cartell de l'esdeveniment
Cartell de l'esdeveniment | LleidaDiari.cat

Cervera Capital de la Cultura 2019 reprèn aquesta setmana les activitats culturals i artístiques després del parèntesi del mes d'agost. Els actes s'iniciaran aquest dijous dia 12 de setembre a les 17 hores a la capella de la Mare de Déu de l'Incendi amb la inauguració de l'exposició per commemorar el 10è aniversari de l'associació cultural El Campanar de Cervera.

La mostra recull els cartells, llibrets, targetes, punts de llibre, calendaris i àlbums de totes les activitats que ha organitzat l'entitat al llarg d'aquesta dècada de vida. L'exposició, que es podrà veure fins al 23 de setembre, també presenta un recull de fotografies que mostren la història del Campanar de Cervera.

Mónica Piera farà un recorregut per l'antiga casa d'Hermínia Grau

El mateix dijous a les 19.00 hores, la historiadora de l'art Mónica Piera farà un recorregut per l'antiga casa d'Hermínia Grau, actual Casa Duran i Sanpere. Sota el títol 'La Casa en femení', l'acció vol visibilitzar el paper d'Hermínia Grau i Eulàlia Duran, dona i filla d'Agustí Duran i Sanpere, que la història ha relegat a l'ombra de la seva figura. Amb la sessió de contes 'Fem Safareig', dirigida per Patrícia Mcgill, el divendres 13 de setembre a les 22.00 hores s'inaugura la recuperació del safareig de Sant Francesc.

A més, es projectaran les imatges del procés de restauració, que han permès que el safareig, que data del segle XIII, recuperi el seu aspecte original. Els actes de la setmana finalitzaran el diumenge 15 de setembre a les 12.30 hores amb la inauguració de l'exposició 'Els camins del poeta', un homenatge al poeta cerverí Jaume Ferran.

L'espai Cerverina d'Art acollirà una actuació musical i un recital poètic per acompanyar un espai dedicat a Jaume Ferran, on es repassarà la vida, els temes i imatges de la seva obra. Dins de l'espai de la galeria, conviuran el seu 'corpus' literari, retalls de la vida d'en Jaume Ferran i la seva faceta artística, a càrrec del dissenyador gràfic Oriol Luis Serrano, que establirà un diàleg entre el poeta i el paisatge de la seva infància, la Segarra.

Hermínia Grau i Aymà, a Escornalbou als anys 20.
Hermínia Grau i Aymà, a Escornalbou als anys 20. | LleidaDiari.cat

 

Setmana cultural 'Isagoge'

Paral·lelament a aquests actes, del 12 al 23 de setembre, Cervera celebrarà la setmana cultural Isagoge. La co-comissària de Cervera Capital de la Cultura Catalana, Carme Bergés, explica que l'esdeveniment participa amb la Isagoge perquè «comparteix els valors de la transmissió de la memòria, la mirada contemporània i la reivindicació de veus silenciades».

La Isagoge es dedica enguany a homenatjar figures destacades de la cultura cerverina com el poeta Jaume Ferran i Camps (1928-2006), els fotògrafs Claudi Gómez Grau (1907-1989) i Frederic Gómez Grau (1920-2013), i la historiadora i traductora Hermínia Grau i Aymà (1897-1982).

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari