Catalunya Diari

La Seu d’Urgell estrena una exposició del pintor australià John Burge

Es podrà veure fins al 29 d'agost

Cartell de l'exposició
Cartell de l'exposició | LleidaDiari.cat

La Sala de Sant Domènec de la Seu d'Urgell acollirà, fins al 29 d'agost, una exposició de pintures de l'artista australià John Burge, sota el títol «Walking after midnight (Caminant després de mitjanit)». La inauguració, oberta a tothom, és avui dijous a les 8 del vespre. L'autor, nascut a Melbourne, va viure durant una temporada a la Seu d'Urgell ara fa 40 anys i es dóna la circumstància que actualment, des de fa dos anys, torna a residir a la comarca de l'Alt Urgell. L'exposició la formen una cinquantena de quadres, entre olis i aquarel·les, entre els quals destaca una mena de retaule modern en el qual s'hi il·lustra les temptacions de Sant Antoni. 

Simultàniament, a la Sala de Sant Domènec també s'hi podrà veure algunes escultures de pedra de l'artista d'Ossera Nico de Winter, amic personal del pintor. Els horaris de l'exposició seran de les 11.00 del matí a les 13.00 hores del migdia i de les 17.00 a les 19.30 hores de la tarda. L'activitat té el suport de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell.

Una mica d'història de l'artista

John es va mudar a Europa i va viure durant dotze anys al poble lleidatà d'Ortedó, en el profund dels Pirineus, exposant a Barcelona durant els últims dies del règim franquista. Més tard es va presentar a Amsterdam i Munic, exhibint amb Dali, Vasarely, Magritte i Fontana abans d'una exposició aclamada per la crítica al Museu Stedelijk, Alkmaar. Tot i les properes exposicions contractades, les circumstàncies familiars significaven un retorn poc inclinat a Austràlia. A mitjans dels anys vuitanta i noranta va treballar principalment com a il·lustrador de llibres i comercials i es va involucrar amb l'educació artística a les escoles. Encara que John va continuar pintant, no va ser fins 2010 que va tornar a exhibir amb una mostra completa de «Bluebeard's Castle».

A principis de 2013, es va començar a treballar en una nova sèrie: «The Magic Theatre», una referència a la novel·la de Hermann Hesse, «Steppenwolf». L'experiència es filtra a través del lent camaleònic d'una educació australiana en particular en els anys cinquanta i seixanta. Sis «capítols» del conte continu es poden veure en «Sèrie», inclosa la peça central, «No per a tots» .Recientemente es va incloure en «Sèries» un conjunt de vint petites pintures suggerides per un viatge pel nord d'Espanya. Temps i ambigüitat, veus del passat. Quatre obres han estat incloses en «50 Masters of Realistic Imagery», per Art Domain Whois Publisher, Liepzig, Alemanya, 2015. Quatre treballs han estat inclosos a «WeContemporary», publicat per MusaArt, Milà. Es llançarà al setembre de 2016.


Comentaris

envia el comentari