Catalunya Diari

El 23è Jazz Tardor ofereix un cartell eclèctic amb figures de prestigi i talents emergents

El 23è Jazz Tardor ofereix un cartell eclèctic amb figures de prestigi i talents emergents| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Jazz Tardor torna als escenaris de Lleida amb la 23a edició, que tindrà lloc del 28 d’octubre al 26 de novembre. Destaquen els concerts del saxofonista Pee Wee Wllis i els trompetistes Jeremy Pelt i Jim Rotondi i dels joves artistes Jaume Sanchís i Òscar Latorre. També les actuacions de Toni Solà i Dani Nel·lo a Torre-serona i Tremp. 

La tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, i el director del Festival de Jazz de Lleida, Josep Ramon Jové, han presentat el programa que manté l’objectiu d’oferir concerts d’alta qualitat i d’una manera eclèctica, incloent-hi les diferents formes d’entendre aquesta varietat musical. El cartell d’enguany està format per figures consagrades en el món jazzístic i talents emergents. Entre els concerts que conformen el programa, hi ha el saxofonista Pee Wee Ellis, qui ha estat director musical de la banda de Van Morrison i cap de la secció de vents de James Brown, el padrí del soul; Jeremy Pelt, un dels trompetistes joves més importants del jazz d’avui o el també trompetista Jim Rotondi, un dels més rellevants dels darrers 20 anys, que clourà el festival. Destaca el concert inaugural, dimecres que ve, a càrrec de Barry Green Trio, amb el pianista londinenc que ha tocat amb grans músics, com Peter King o Chris Cheek, i que acompanyarà Kick Oatts en l’actuació que oferirà dissabte.
 
La tinent d’alcalde ha indicat que el festival intenta oferir una programació atractiva i variada i que compta amb un públic fidel, que alhora va incorporant nous públics. Per la seva banda, el director de Jazz Tardor ha remarcat que se segueix apostant pels músics joves i del territori. El cartell d’enguany inclou el concert del saxofonista lleidatà Jaume Sanchís i del trompetista barceloní, Òscar Latorre. A més, es treballa per fer arribar el festival arreu de la demarcació i s’han programat les actuacions de Toni Solà a la sala polivalent Torre-serona i la Barcelona Big Blus Band amb Dani Nel·lo, al teatre La Lira de Tremp.
 
Jové ha assegurat que el festival continua sent un espai de referència per als músics que presenten nous projectes arreu, ja que s’ha anat adaptant mantenint sempre l’alt nivell de qualitat. Ha afegit que ha constatat la presència de públic de fora de Lleida i que es van incorporant noves generacions al festival, que mostren interès i hi assisteixen.
 
El millor jazz local i d’arreu del món es podrà escoltar un any més a Lleida. El Cafè del Teatre i l’Auditori Municipal Enric Granados són els escenaris principals del festival, que enguany inclou tres activitats paral·leles: teatre jazz amb 'De Billie a Billie, vacances d’un estiu', aquest divendres, dia 28, a les 21.00 hores, al Teatre Municipal de l’Escorxador; la taula rodona sobre 'A l’altra banda dels escenaris: el públic', amb entrada lliure al Pub Antares, el dijous 10 de novembre, a les 20.00 hores, i l’exposició fotogràfica 'Old Black Magic vs Burning Jazz', de Sergio Cabanillas, que es pot visitar del 4 al 30 de novembre al Cafè del Teatre.


Comentaris

envia el comentari