Catalunya Diari

El Carnaval de Lleida 2017 aixeca el teló

La celebració ha començat aquest dimecres a la plaça de la Paeria amb l’espectacle 'Quin disbarat' de la Unió de Teatreros Lleidatans

La Unió de Teatreros Lleidatans han fet la lectura del programa de la festa d’enguany | LleidaDiari.cat

El Carnaval 2017 ha donat el tret de sortida aquest dimecres a la tarda a la plaça de la Paeria amb la Unió de Teatreros Lleidatans (UTELL), que han estat els encarregats de l’espectacle Quin Disbarat. Amb humor i ironia, primer han fet la lectura del programa de la festa d’enguany. A continuació, han donat pas a l’actuació de la Fil-Armònica i per acabar han fet un peculiar pica-pica, amb picades al morter amb tot tipus d’ingredients. Aquesta representació obre oficialment el programa festiu.

El Carnaval de Lleida omplirà de color, festa i bon humor els carrers de la ciutat amb el programa d’activitats que s’han organitzat fins dimecres que ve. La festa continuarà aquest dijous amb la tradicional tupinada a la plaça de Ricard Viñes, a les 20.00 hores. Al mateix espai es podrà degustar el pastís de carnaval, una iniciativa del Gremi de Forners de les Terres de Lleida.

Divendres hi haurà la Rua de Carnestoltes pel Centre Històric, que sortirà a les 18.00 hores de la plaça de Sant Joan, recorrent els carrers Major, Cavallers i Tallada i finalitzarà a la plaça de Sant Llorenç amb una xocolatada. Divendres, també es farà la XXXIII Marató de l’Ou, a l’avinguda Doctora Castells, organitzada pel Col·lectiu Cultural Cappont.

Dissabte 25, a les 11.30 hores, hi haurà la tradicional passejada de la Germandat Pau Pi que, acompanyats per la Ilerband, sortiran de la plaça de l’Ereta i recorreran diversos carrers de la ciutat fins arribar a la plaça de la Paeria on es farà el lliurament del manifest a les autoritats. El plat fort del Carnaval serà aquest dissabte a la tarda, quan a les 17.45 hores es farà la lectura del Pregó de Carnaval a càrrec de Pau Pi i, posteriorment, a les 18.00 hores, començarà la gran Rua de Carnaval. 54 carrosses i 10 comparses s’han inscrit en la desfilada. La rua és una de les activitats més participatives de la ciutat, que en aquesta edició espera aplegar unes 4.500 persones desfilant. Les carrosses i les comparses sortiran dels Camps Elisis pel carrer de Santa Cecília, continuaran per l’avinguda de les Garrigues, el pont Vell, la rambla Francesc Macià, la rambla de Ferran fins a la plaça de Ramon Berenguer IV, on tornaran fins al punt de partida.

Ja diumenge tindrà lloc la Cursa de Llits, que recorrerà els carrers del Centre Històric. Els guanyadors seran premiats amb un viatge per a quatre persones, gentilesa de Viatges Iltrida. Altres activitats, com la vetlla de les despulles del Pau Pi, l’enterro de la sardina o el concurs infantil de disfresses complementen la setmana que ve la celebració.


Comentaris

envia el comentari