Catalunya Diari

El Centre Cultural Lleidatà de Dansaires celebra els seus 30 anys

El Centre Cultural Lleidatà de Dansaires celebra els seus 30 anys| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 En l'espectacle que han ofert s'han anat alternant les danses dels dos esbarts. Josep Sánchez, que divendres va rebre la Medalla d’Or de la Paeria al mèrit cultural o artístic per la seva tasca al capdavant del Centre Cultural Lleidatà de Dansaires, ha explicat que el grup lleidatà ha recuperat, entre altres danses, la Farandola cançó d'amor i de guerra; El ball de panderetes de Castelló de la Plana, les danses de Vilanova i la Geltrú i la Morisca de Gerri de la Sal. El grup convidat ha mostrat el Mortitxol (dansa del velatori) del Pais Valencià; una selecció de jotes de la Terra Alta i el Bolero d’Alcúdia de Carlet.
 
L'Esbart Lleidatà de Dansaires es va fundar l’any 1982 i l’integren un equip de 50 persones. Entre el seu repertori hi ha danses populars i de nova creació, tant valencianes, mallorquines i de l'Alguer com de totes les comarques de Catalunya. Per a cadascuna d'aquestes danses s'ha creat un acurat vestuari. L’ esbart ha actuat a arreu de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Ourense, Pamplona, Palència i Santander. També ha participat als Festivals de Marsella (França), Roma, Agrigento, Siracursa i Florència (Itàlia).
 
L’Esbart Bitrac Dansa-Igualada va néixer l’any 1990 i compta amb grups juvenils i infantils. Bitrac és com s’anomenava el ball de bastons a Igualada.
 
La Terra Dansada, amb l'Esbart Arrels de Lleida i l'Esbart Olesà, juntament amb els balls folklòrics amb la Casa de Castilla y Aragón, el Centro Galego, i la Casa d' Extremadura també han omplert de tradició la tarda de Sant Anastasi.


Comentaris

envia el comentari