Catalunya Diari

El Centre d'Art La Panera estrena nou programa expositiu

El Centre d'Art La Panera estrena nou programa expositiu| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

El Centre d’Art La Panera ha inaugurat aquest dissabte les noves propostes expositives. Fins a la tardor, la instal·lació acollirà les exposicions 'Els jardins inquiets', comissariada per Ester Partegàs; 'Desafiant la sort', del col·lectiu NOPHOTO, i 'Making Friends', de Cesc Grané.

La peça d’Ester Partegàs, 'Els jardins inquiets', creada a partir de la seva instal·lació 'Els somnis són més poderosos que els malsons i viceversa' (2003), és una mostra de grans dimensions concebuda com un jardí públic, una àrea ornamental de plantes, una zona de pas de vianants d’estètica homogènia i global, un jardí totalment artificial. L’artista concep l’art i els jardins com una mena de santuari a l’aldarull i la confusió que els envolten. En la seva visió l’acompanya altres obres de la col·lecció on cada una d'elles és entesa com un jardí particular, representatiu d’un ordre específic, amb un caràcter vinculat a la geografia o la història.
 
'Desafiant la sort' és una proposta que convida l’espectador a reflexionar sobre les estructures traslladables o efímeres per a l’exhibició d’art a través d’un procés col·lectiu de creació amb tretze exposicions, concebudes com a dispositius itinerants, presentades en capses. Es tracta de tretze capses concebudes com a tretze exposicions portàtils que contenen una fotografia feta per cada un dels membres del col·lectiu NOPHOTO, ideades amb el suport de dotze comissaris (Tania Pardo, Estrella de Diego, Rafa Doctor, Horacio Fernández, Pablo Flórez, Eva González-Sancho, Martí Manen, Rosa Olivares, Esther Ramón, Sergio Rubira, Manuel Segade, Virginia Torrente, Roberto Vidal amb Iraida Lombardía, i Manuela Villa).
 
Aquesta mostra reprèn la idea dels museus transportables en maletes o les poètiques capses de Joseph Cornell, i tot allò que té connotacions movibles i que Vila-Matas va narrar en el seu llibre 'Historia abreviada de la literatura portàtil'. L’exposició es podrà veure a la Planta 1 de La Panera fins el 11 d’octubre del 2015. I al Centre de Documentació i a l’espai miniPanera fins el 6 de setembre de 2015.
 
Finalment, 'Making friends' reuneix una selecció d’alguns dels personatges que formen part de l’imaginari de Cesc Grané. L’exposició es podrà veure al Centre de Documentació i a l’espai miniPanera fins l’11 de novembre de 2015. L’interès d’aquest dissenyador gràfic per la cultura i l’estil de vida japonesos és el que l’ha dut a desenvolupar un treball basat en l’estètica nipona. Des de petit es va sentir atret per la iconografia anime, amb sèries com Dragon Ball o Dr. Slump, o films com Akira (1988) o Ghost in the Shell (1995).


Comentaris

envia el comentari