Catalunya Diari

El Centre d'Art municipal La Panera compleix 10 anys

El Centre d'Art municipal La Panera compleix 10 anys| Redacció - Fotografia: Centre d'Art La PaneraL’alcaldessa accidental, Montse Parra, acompanyada de la directora de La Panera, Gloria Picazo, ha explicat que el proper dia 17 d’octubre la Panera organitzarà una festa representativa de tots els anys de treball del centre d’art lleidatà, una iniciativa que té l’objectiu de ser un punt de trobada d’aquelles persones, col·lectius, entitats o institucions que han participat de les visites, tallers, activitats, cursos o de qualsevol de les propostes que s’han portat a terme fins a dia d’avui.

L’acte de celebració del 10è aniversari de La Panera s’iniciarà amb un concert pensat per als més petits, en el que els infants podran participar directament tocant els instruments, entenent com funcionen i coneixent els materials a partir dels quals han estat creats. Seguidament es farà la mateix activitat però adreçada per a un públic més adult. I, finalment, tindrà lloc un concert del grup Luthiers Drapaires, amb la particularitat que es celebrarà amb instruments reciclats a partir de deixalles tecnològiques com ràdios, ordinadors, escàners, etcètera. Aquest grup musical pretén posar de manifest la necessitat de canviar les dinàmiques actuals de consum, sobretot pel que fa a la tecnologia, i contemplar el reciclatge i la reutilització com a noves formes de producció.

A més a més, i simultàniament amb les altres activitats, es projectarà el vídeo de Juan López. Corresponent al desmuntatge de l’exposició 'A la derriba', que l’artista va dur a terme a La Panera entre maig i octubre de 2012. Aquest vídeo es concep com a obra, ja que Juan López entén els desmuntatges de les seves instal·lacions com a part del projecte. Aquesta concepció sorgeix per una necessitat de documentar les seves obres, per la seva condició d’efímeres. Igualment, es projectarà també un vídeo en el qual es repassarà, a través d’imatges i so, els 10 anys de tasca del centre d’art.

Jornada de debat adreçada a professionals
Lleida serà la seu d’una jornada per reflexionar sobre l’evolució dels públics culturals. La iniciativa, organitzada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya el proper 1 d’octubre té, per primera vegada, una secció dedicada als públics. L’alcaldessa accidental, Montse Parra, ha explicat que una de les prioritats per al centre d’art La Panera ha estat sempre el tractament dels públics. "Des dels inicis hem volgut atansar-nos a tothom: des d’infants d’escoles bressol fins a públic adult, passant per tot un seguit de col·lectius desfavorits com els sense sostre o els malalts a l’Hospital Arnau de Vilanova", ha destacat Parra. Aquesta manera de tractar els públics és el que ha portat a la Generalitat a triar Lleida com la seu d’aquesta jornada de debat i reflexió sobre els públics culturals.


Comentaris

envia el comentari