Catalunya Diari

El claustre de la Seu Vella, obert les nits de lluna plena

El claustre de la Seu Vella, obert les nits de lluna plena| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

El Claustre de la Seu Vella de Lleida obrirà a partir d’ara cada nit de lluna plena. Es tracta d’una iniciativa per atansar el monument més emblemàtic de Lleida a la ciutadania d’una manera especial, a la nit, descobrint el seu encant i la seva història des d’una mirada diferent. La iniciativa començarà aquest divendres a la nit, en horari de 21.00 a 00.00 hores, i tindrà lloc cada mes la nit que astronòmicament sigui més propera a l’hora de la lluna plena.

La visita nocturna al claustre anirà acompanyada d’activitats i propostes culturals diverses, com música, teatre, poesia, o cinema, entre altres. Les activitats, que no s’han desvetllat, es podran descobrir cada nit de lluna plena. La visita tindrà un preu simbòlic de dos euros, un import que, segons ha destacat el director del Consorci del Turó de la Seu Vella, Pep Tort, anirà destinat a la recuperació de les campanes.
 
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, juntament amb la responsable de cultura, Montse Parra, el responsable de Turisme de Lleida, Fèlix Larrosa, el director del Consorci del Turó de la Seu Vella, Pep Tort, i el delegat dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a Lleida, Josep Borrell, han presentat aquesta iniciativa, que se suma a les múltiples activitats que es realitzen per generar oportunitats de visitar la Seu Vella.
 
El paer en cap ha explicat que "la lluna vista des del claustre més important d’Europa ens permet gaudir de la màgia de la lluna, un concepte poètic desenvolupat àmpliament a la literatura universal". Des d’un punt de vista de difusió del concepte, Ros ha destacat la visió científica de la lluna, que es pot observar al Turó de Gardeny amb la maqueta de la lluna del científic lleidatà Joan Oró, i la visió romàntica de la lluna, que es pot observar a partir d’ara des del Turó de la Seu Vella. "Seu Vella i Templers; Turó de la Seu i Turó de Gardeny; visió romàntica i visió científica: es tracta de dues visions que donen l’oportunitat de contemplar un element màgic com és la lluna", ha destacat Àngel Ros.


Comentaris

envia el comentari