Catalunya Diari

El Conservatori i l'Escola de Música de Lleida celebren la 15a Setmana Cultural

El Conservatori i l'Escola de Música de Lleida celebren la 15a Setmana Cultural| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 El cicle de conferències de la 15a setmana cultural s’enceta aquesta tarda amb Jordi A. Jauset, doctor en comunicació i màster en psicobiologia i neurociència cognitiva, qui ha afirmat que la música és més que un entreteniment i ha ressaltat la seva aportació com a procés terapèutic. D’altra banda, la pianista Noelia Fernández Rodiles serà l’encarregada de donar aquest dilluns el tret de sortida a la programació de concerts.
 
En el programa d’enguany, destaquen, entre altres, el taller a càrrec de Maria Mora; la conferència de Lluís Marc Herrera, 'Músics en silenci'; la xerrada sobre lesions musculars en els músics a càrrec del Dr. Lluís Rosselló, o les classes magistrals de flauta, oboè, clarinet, fagot i trompa, encapçalades per professors del Conservatori Superior de Música 'Salvador Seguí' de Castelló. I s’ha de recordar que cada jornada finalitza amb un concert gratuït i obert al públic en general.
 
Durant aquests dies es podrà gaudir també de l’exposició 'Músics en silenci', situada al 3r pis del Conservatori, així com també d’un recull dels millors dibuixos participants en el 15è Concurs d’arts plàstiques, centrat en el tema de la cantata La llegenda de Marlet. La mostra de dibuixos es mantindrà al llarg de les pròximes tres setmanes i estarà exposada als vestíbuls del 2n pis del Conservatori.
 
A banda del concert de cloenda, amb la cantata 'La llegenda de Marle't, la Setmana Cultural tancarà diumenge amb el Concert del Simún per a saxòfon i la sonatina per a clarinet del mestre valencià Ferrer Ferran, que interpretaran la Banda Municipal de Lleida, acompanyant a Eduard Guardiola i Mercè Roselló.
 
Presentació de l'activitat
El regidor d’Educació i Infància, Jesús Castillo; el director del Conservatori, Amadeu Urrea, i la coordinadora de la Setmana, Nieves Rosa, han presentat aquest matí el conjunt d’activitats musicals que formaran part de la Setmana Cultural. El regidor ha destacat que es tracta d’un programa que es desenvolupa de forma transversal i que obre als alumnes, als professors i a la ciutadania la possibilitat d’experimentar en aquest àmbit. 
 
Per la seva banda, Urrea ha comentat que l’objectiu d’aquesta setmana és adreçar activitats a tot tipus de públic per fer-los partícips dels estudis musicals vinculats al centre. Així mateix, ha indicat que l’elaboració del programa ha comptat amb la complicitat de les Regidories de Cultura i d'Educació i ha agraït especialment el treball conjunt que hi han aportat professors i alumnes. Com cada any, es comptarà amb convidats experts que impartiran diverses classes magistrals relacionades amb la seva especialitat musical.


Comentaris

envia el comentari