Catalunya Diari

El Dia de la Seu Vella omple d’activitat el Turó

El Dia de la Seu Vella omple d’activitat el Turó| Redacció - Fotografia: Daniel Rivera

 Els repics de les campanes, a les 10.00 hores, a càrrec de la Confraria de Campaneres de Catalunya ha donat pas a la missa a la catedral, que ha estat cantada per la Coral Estel del Cercle de Belles Arts. Les campanes de la Seu s’han pogut tornar a sentir a les 12.00 hores, quan el III mercat Històric i l’exhibició de vehicles històrics ja estaven en marxa, pel voltant del monument. A més, durant tot el matí s’han pogut veure diversos artistes repartits per tot el recinte, buscant el millor racó per fer la seva pintura i participar en el XIV Concurs de pintura ràpida. I el Trenet de la Seu Vella ha estat en marxa al matí i també ho estarà a la tarda, amb molta afluència de viatgers.
 
Per cloure la jornada, durant la tarda s'ha celebrat el festival de música i dansa Sons de l’Aran. És Cobilhuèrs, Cantaires de Les, han ofert una selecció de música i ball aranès i gascó, i Sarabat d’Aran ha mostrar el seu repertori musical, que combinava la tradició occitana amb arranjaments propis de les músiques.
 
La celebració del Dia de la Seu Vella s'ha concentrar aquest diumenge, però el programa d’activitats va començar diumenge passat amb una visita als Camps Elisis i s’han fet les xerrades 'Jaume II, Lleida i la Val d’Aran: el privilegi de la Querimònia (a.1313)', per Joan J. Busqueta, de la Universitat de Lleida, i 'Er aranés en Catalonha, aué' (L’aranès a Catalunya, avui), per Jusèp Loís Sans Socasau, cap de política lingüística del Conselh Generau d’Aran. A més, dissabte es van lliurar els guardons Seu Vella 2013 i el sopar medieval. Dilluns, en el marc encara de la festa, hi haurà tertúlia on es parlarà de la dissecció d’un gravat, a càrrec del gravador, Josep Luque.


Comentaris

envia el comentari