Catalunya Diari

El Festival Jazz Tardor recorrerà diferents punts de la demarcació de Lleida

El Festival Jazz Tardor recorrerà diferents punts de la demarcació de Lleida| Redacció - Fotografia: Miki de Santiago

 

Destacades figures del jazz internacional com el saxofonista Lou Donaldson, la cantant Carla Cook i el trompetista novaiorquès Jerry González portaran les seves veus a Lleida amb motiu de la celebració del Festival Jazz Tardor, un certamen plenament consolidat a la ciutat i una referència cultural arreu del país que enguany té lloc del 26 d’octubre al 28 de novembre. 

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Lleida, Montse Parra, el director del Festival Jazz Tardor, Josep Ramon Jové, i la vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol, han presentat aquest dilluns els detalls del certamen, que també recolza, especialment, el jazz emergent de Catalunya i dóna cabuda a artistes i grups locals com Pixie Dixie o Josep Maria Farràs i també, per primera vegada, s’atansa als més menuts amb un concert familiar al Cafè del Teatre.
 
La responsable de cultura ha agraït la feina i la constància dels organitzadors, i també ha destacat que “Jazz Tardor és una activitat cultural molt important de la ciutat de Lleida, que ens dóna l’oportunitat de gaudir de grans veus del món del jazz”. Per la seva banda, Pujol ha subratllat que “el certamen serveix per potenciar i promocionar la música al nostre territori i, alhora, és una manera de fomentar la cultura en el nostre país”. En aquest sentit cal destacar que, per primera vegada, el certamen oferirà actuacions jazzístiques en municipis de la demarcació de Lleida com Torre-Serona, Montgai o Puiggròs.
 
Finalment, Josep Ramon Jové ha afegit que Jazz Tardor és un festival plenament consolidat a la ciutat i un certamen musical de referència arreu del país, que atansa el jazz a tot tipus de públic. En aquest sentit, Jové ha destacat que “any rere any s’incrementa el públic jove interessat en aquest estil musical, que a més a més compta amb un públic molt fidel”. 
 
Jerry González – Javier Colina – Marc Miralta
26 d’octubre  20.30 hores  Cafè del Teatre
El trompetista Jerry González és nu dels músics més carismàtics i singulars que han contribuït a donar una nova embranzida a les sonoritats llatines en el llenguatge del jazz. Nascut al Bronx de Nova York i educat musicalment pels grans trompetistes de la història del jazz, és líder de la mítica The Fort Apache Band. Arriba a Lleida acompanyat de Javier Colina, possiblement el millor contrabaixista del món en sonoritats llatines i flamenques, i de Marc Miralta, un bateria conegut internacionalment. 
 
Carla Cook
30 d’octubre – 21.30 h – Auditori Enric Granados
Carla Cook és una de les veus de referència de l’actual escena del jazz nord-americà i, per extensió, internacional. El seu estil sorgeix de la gran tradició de les dames històriques del jazz, font que sap adaptar a les sonoritats més actuals del gènere. Nominada als premis Grammy i amb una producció discogràfica elogiada per crítics i especialistes de tot el món, Carla Cook ocupa avui un lloc destacat al territori del jazz vocal. 
 
Pixie Dixie – Redemption Songs
31 d’octubre – 22.30 hores – Cafè del Teatre
7 de novembre – 22 hores – Casal Municipal de Torre-Serona
8 de novembre – 22 hores – Sala Ateneu de Montgai
15 de novembre – 22 hores- Sala Cultural de Puiggròs
Pixie Dixie presenta Redemption Songs al Jazz Tardor, la seva nova entrega discogràfica. El disc, sense deixar de banda les sonoritats del jazz clàssic habituals del grup, s’endinsa en versions jazzístiques de títols sorgits del pop, soul o reggae. 
 
Lou Donaldson Quartet
1 de novembre – 22.30 hores – Cafè del Teatre
El llegendari mestre del jazz Lou Donaldson és una de les estrelles del Jazz Tardor. Donalson va iniciar la seva fama quan Alfred Lyons, propietari del segell Blue Note, el va escoltar en directe a Nova York i li va oferir el seu primer contracte discogràfic. La seva importància en la història del jazz va provocar que el 1986 entrés a la International Jazz Hall of Fame.
 
Alfons Enjuanes Trio
2 de novembre – 20.30 hores – Cafè del Teatre
Retrobament d’Alfons Enjuanes amb Toni Terré i Xavi Maureta en un concert en què es donarà cos a un repertori amb molts temes coneguts procedents del món del jazz, la bossa nova, el rock o el bolero. 
 
Jam Session amb l’artista convidat Josep Maria Farràs
6 de novembre – 22.00 hores – Cafè del Teatre
El trompetista Josep Maria Farràs és el convidat especial de les habituals Jam Session del Cafè del Teatre.
 
Concert familiar amb La Vella Dixieland: 'L’aventura del Jazz'
8 de novembre – 12.00 hores – Cafè del Teatre
Sessió adreçada a nens i nenes de totes les edats, a càrrec de La Vella Dixieland, una de les formacions més destacades del país, que oferirà un viatge a través del jazz per iniciar-se en el coneixement d’aquest estil musical.
 
La Vella Dixieland & Marian Barahona
8 de novembre – 22.00 hores – Cafè del Teatre
La Vella Dixieland, una de les orquestres essencials del jazz fet a Catalunya, visita per primera vedada el Jazz Tardor per oferir peces amb swing i jazz clàssic.
 
Smokin’ Blues Band
14 de novembre – 22.30 hores  Cafè del Teatre
El grup Smokin’ Blues Band, amb Lluís Navarro al capdavant, oferirà un concert de jazz, swing i rock sense oblidar les seves arrels de blues. 
 
Jesús Hernández 'Bojaira'
15 de novembre – 22.30 hores – Cafè del Teatre
Actuació que ofereix un interessant mestissatge entre flamenc i jazz amb Jesús Hernández al capdavant
 
Jose Luis Gutiérrez – Iberjazz Quartet
28 de novembre – 22.30 hores – Cafè del Teatre
Música amb colors ibèrics, jazz amb textures sonores que evoquen la tradició, tot impregnat amb la llibertat de la improvisació i incorporant instruments de manufactura pròpia. 
 
Els concerts de jazz es combinen amb altres propostes com la taula rodona 'Una història que tothom coneix. La música de Ponent', que tindrà lloc el 14 de novembre a les 20.00 hores al Cafè del Teatre, i una exposició fotogràfica d’Antonio Porcar que, sota el nom de 'Phocuzz', capta l’essència del jazz i convida a reflexionar sobre aquest estil musical. La mostra es podrà visitar del 31 d’octubre al 30 de novembre. 
 
Les entrades anticipades es poden adquirir al Cafè del Teatre i a l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida. També es poden reservar les entrades mitjançant el correu electrònic [email protected]


Comentaris

envia el comentari