Catalunya Diari

El Festival Som Cinema aixeca el teló a Lleida promovent els nous talents cinematogràfics i l’audiovisual català

El Festival Som Cinema aixeca el teló a Lleida promovent els nous talents cinematogrà fics i l’audiovisual català | Redacció - Fotografia: Som Cinema

El Festival Som Cinema aixeca el teló aquest dijous 23 d’octubre a les 20.30 hores a l'Auditori Municipal Enric Granados, amb la projecció del Making Of de la pel·lícula 'Segon Origen' i la presentació en directe del muntatge final de 'Noa'. Fins el dilluns 27 d’octubre, la Mostra ocuparà temporalment l'Espai Funàtic i altres indrets de Lleida com el Cafè del Teatre on tindrà lloc l’acte de cloenda el dilluns 27 d’octubre i la sessió Primer Tast.

Som Cinema apropa en aquesta edició el cinema independent català a Lleida a través de més d’una vintena de treballs (curtmetratges i documentals) que competiran en la Secció Oficial. A part de les projeccions programades fora de la competició se suma el llargmetratge 'Ànima', una pel·lícula melodramàtica que s’inspira lliurement en la tràgica mort de la indigent Mª Rosario Endrinal, cremada viva per un grup de tres joves el desembre del 2005 en un caixer automàtic de Barcelona. 'Ànima' es projectarà el diumenge 26 d’octubre a les 19.00 hores.

Durant els dies de projecció, la Mostra comptarà amb presentacions en directe pels actors i directors de les projeccions, com són Marc García i Coté ('Vent del Pla' i ha treballat també a 'El cor de la ciutat', 'Ermessenda', 'Majoria Absoluta') i Tony Corvillo ('El cor de la Ciutat', 'Vinagre', 'Hospital Central', 'Infidels', 'Kubala', 'Moreno i Manchón', 'Panzer Chocolate', 'Una Carta para Eva', entre altres).

Un dels espais que prendrà protagonisme en el Festival Som Cinema serà el Magical Media, equipament amb el qual interactuarà i organitzarà activitats. Hi haurà una trobada de directors i representants de les escoles de cinema de Catalunya al centre de producció i de continguts audiovisuals, així com també amb els de la resta dels territoris de parla catalana, de directors de les realitzacions que participin en les seccions competitives.

En aquesta edició s’ha creat el premi UdL-Ibercaja 'Llums, càmera, acció!', una iniciativa que pretén donar una oportunitat a aquelles persones que vulguin crear un producte audiovisual on projectar el seu talent, facilitant els recursos necessaris. La creació i el desenvolupament d’aquest esdeveniment està promoguda pels alumnes de l’assignatura d’Organització d’Esdeveniments Públics del grau en Comunicació i Periodisme Audiovisuals que s’imparteix a la Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida, i compta amb la dotació econòmica d’Ibercaja Obra Social i la col·laboració també del Magical Media, entre altres. L’estrena de la producció del projecte guanyador tindrà lloc en el marc del festival.

Sessió especial de l'Animac
Lleida commemora el Dia Internacional de l’Animació el proper 26 d’octubre, una efemèride que, organitzada per Animac, tindrà la novetat de celebrar-se en el marc del festival Som Cinema. Serà una sessió dedicada a una de les productores de cine animat més potents de Catalunya, I+G Stop Motion, que tindrà lloc el dia 26 d’octubre a les 17.00 hores a l’Espai Funatic, amb entrada gratuïta. Podran veure-s’hi els curt animats 'Grand Prix', 'La Lupe i en Bruno', 'Kabaret Kane', 'Violeta', 'La pescadora del mar negre' i 'Les bessones del carrer de Ponent', tots firmats per Marc Riba i Anna Solanas, responsables d’I+G Stop Motion.

Programació del Festival Som Cinema
Dijous, dia 23 d'octubre
FUNATIC
- 16.30 hores: Solo, Escalada a la vida + Els homes que volien pujar una muntanya de més de 8.000 m (Docs)

AUDITORI MUNICIPAL ENRIC GRANADOS
- 20.30 hores: Inauguració
Making Of SEGON ORIGEN + NOA (Llarg)

Divendres, dia 24 d'octubre
FUNATIC
- 16.00 hores: Camí Ral + La Casa del meu pare (Docs)
- 18.00 hores: Solo para supervivientes + El poder de la música (Docs)
- 20.00 hores: Tots els camins de Déu (Llarg)
- 22.00 hores: Sequence (Curt) + Panzer Chocolate (Llarg)

Dissabte, dia 25 d'octubre
FUNATIC
- 12.00 hores: Marató de Curts
- 17.00 hores: Els anys salvatges (Doc)
- 19.00 hores: El hombre de la oscuridad (Llarg)

Diumenge, dia 26 d'octubre
FUNATIC
- 10.30 hores: En el bar + Aigua de Secà + Joventut, solitud (Docs)
- 12.00 hores: Marató de Curts
- 16.00 hores: Llanterna digital (Curts) + Herència tèrbola (Curt)
- 17.00 hores: Especial Animac / I+G Stop Motion
- 19.00 hores: Ànima (Llarg)

Dilluns, dia 27 d'octubre
CAFÈ DEL TEATRE
- 20.30 hores: Lliurament de Premis
Primer tast
Don Distruf + Nosferatu, L’Origen + Venki


Comentaris

envia el comentari