Catalunya Diari

El Festival Som Cinema dóna el tret de sortida de la cinquena edició

El Festival Som Cinema dóna el tret de sortida de la cinquena edició| Redacció - Fotografia: Miki de Santiago

L’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida ha acollit aquest dijous al vespre la inauguració de la 5a edició de la Mostra de Cinema i Audiovisual Català que se celebrarà a diversos espais de la ciutat fins el proper 27 d’octubre.

Durant la Gala d’Inauguració s’han presentat una versió del Making Of de la pel·lícula 'Segon Origen', creada especialment per la Mostra i projectada per primera vegada, i el muntatge definitiu de la pel·lícula 'Noa'.

La Mostra ha aixecat el teló amb els documentals 'Solo', escalada a la vida de Jordi Varela, presentada també fa un parell de dies a Madrid en la Libreria Desnivel i el documental 'Els homes que volien pujar una muntanya de més de 8.000 metres' de Pere Herms, que serà presentada al Festival Internacional del Cairo. Aquests documentals van donar el tret de sortida a una intensa setmana de cinema, presentacions i altres activitats que ofereix una amplia i cuidada selecció del millor cinema emergent català.


Durant els pròxims 5 dies s’exhibiran més de 30 produccions: 10 documentals, 14 curtmetratges i 5 llargmetratges, a part de les projeccions programades en sessions especials com són la sessió de Cinema Fantàstic, la sessió de Curts Guanyadors de la 8a Edició dels Premis 'Llanterna Digital 2014', la sessió Premi UdL-Ibercaja 'Llums, Càmera, Acció!', la sessió dedicada al Dia Internacional del Cinema d’Animació 'Especial I+G Stop Motion' i la sessió 'Primer Tast' dedicada a les produccions audiovisuals que s’estiguin duent a terme en la nostra demarcació, en fase de rodatge o en postproducció.
La Mostra ocuparà temporalment l'Espai Funatic i el Cafè del Teatre i aproparà el cinema independent català a Lleida. Venda d'entrades: Espai Funatic de Lleida, en horari d’atenció al públic.

Comentaris

envia el comentari