Catalunya Diari

El gosset de l'escriptor Josep Vallverdú dona nom a una plaça de Lleida

El gosset de l'escriptor Josep Vallverdú dona nom a una plaça de Lleida| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presidit aquest homenatge, al que ha assistit també el propi Vallverdú. En el transcurs de l'acte, en el qual s'ha descobert la placa nominativa de la plaça, l'escriptor lleidatà ha signat exemplars de la nova edició del seu llibre i ha mostrat la seva alegria pel que el gosset fruit de la seva creació compti amb un espai físic que duu el seu nom. Per la seva banda, Ros ha agraït l'escriptor la seva presència i la seva dedicació a la literatura infantil.
 
Aquest parc i zona infantil, que es va estrenar a finals del 2008, va ser especialment pensat per a les famílies que recorren l’Eix Comercial i el centre de la ciutat i des de llavors és molt utilitzat pels infants. La plaça ocupa una superfície de 300 metres quadrats i ha servit, a més, per a millorar l’accessibilitat de la zona i contribuir a revitalitzar el comerç. Consta de sis jocs infantils formats per un complex múltiple amb tobogan i zona d’escalada, dos balancins, un gronxador i un element giratori. A més, compta amb paviment de cautxú continu de colors i una tanca, una columna amb focus i un cartell informatiu.
 
La instal·lació dels jocs es va complementar amb la millora de la cruïlla de l’avinguda Blondel amb Cavallers, una de les zones amb més volum de vianants de la ciutat. En aquest punt es va fer una reordenació dels espais per millorar l’accessibilitat.
 
Biografia de Vallverdú
Josep Vallverdú, nascut a Lleida l'any 1923. Ha obtingut, entre d'altres, els premis Joaquim Ruyra i dues vegades el Josep M. Folch i Torres (per Rovelló, 1968, i En Roc drapaire, 1970), el premi de la Generalitat a la millor obra juvenil, el premio Nacional de Literatura Infantil, el premi d'Honor de les Lletres Catalanes i el premi CEEI. Vallverdú és Premi d'Honor de les Lletres Catalanes del 2000 i Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana del 2012.
 
L'any 1980 va figurar a la llista d'honor del premi H.C. Andersen. L'escriptor dóna nom al premi d'Assaig de l'Ajuntament de Lleida, que aquest any 2012 arribarà a la 29a edició.


Comentaris

envia el comentari