Catalunya Diari

El Govern acordarà dimarts el trasllat a l'Aragó de les 53 peces de Sixena que estan al MNAC

El Govern acordarà dimarts el trasllat a l'Aragó de les 53 peces de Sixena que estan al MNAC| Text i fotos: ACN

 

La Generalitat aprovarà al Consell de Govern de dimarts 26 de juliol el trasllat a l'Aragó 53 de les 97 obres d'art del Monestir de Sixena en litigi que s'havien de lliurar a l'Aragó per ordre judicial abans del 25 de juliol. Es tracta de les peces que estan al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) que no formen part del catàleg de béns protegits, que es troben al dipòsit i que no s'han exposat mai. 

Aixó ho han explicat fonts del departament de Cultura que han insistit en la impossibilitat, en canvi, de complir la sentència del jutjat de primera instància número 1 d'Osca pel que fa al trasllat provisional de la resta de peces. Les 44 restants són les que hi ha al Museu de Lleida i des de la Generalitat insisteixen que formen part d'una col·lecció estan catalogades i protegides per la Llei catalana de Patrimoni i que no poden incomplir les lleis catalanes, i més quan la sentència del jutjat d'Osca no és ferma.
 
A l'abril, el conseller de Cultura, Santi Vila, ja va proposar cedir els 53 de les 97 obres del Monestir de Sixena emplaçades al MNAC, però la falta de consens polític i territorial va obligar-lo a fer marxa enrere.


Comentaris

envia el comentari