Catalunya Diari

El govern d'Aragó demana ara autorització per entrar al Museu de Lleida el dia 1 d'agost

La jutgessa diu que per espoliar les 44 obres en litigi cal esperar que venci el dia 31 de juliol i demana a la Generalitat que identifiqui on es troben

Els tres sepulcres origirais del monestir de Sixena que es troben exposats al Museu de Lleida | LleidaDiari.cat

El govern d'Aragó ha enviat una petició al Jutjat de primera instància i instrucció número 1 d'Osca en què demana autorització per entrar acompanyats de la policia a buscar les 44 obres en litigi de Sixena el dia 1 d'agost si la Generalitat no les entrega. El text arriba després d'una interlocutòria de la jutgessa que recull que per entrar al museu cal esperar que venci el termini, fixat per la magistrada per al dilluns 31 de juliol, i demana a la Generalitat que identifiqui com a molt tard divendres el lloc on es troben. L'executiu aragonès ha demanat també que el jutjat aclareixi si a les 22 h de la nit del dilluns es pot considerar que el Govern ha incomplert la devolució dels béns i, per tant, es pot procedir a «l'espoli a partir de l'endemà» a l'incompliment, ja que l'agost és «inhàbil» per presentar cap escrit.

  

L'executiu català no va lliurar el passat dimarts el pla de trasllat de les obres en litigi amb l'Aragó perquè entén que no es donen els requisits «ni físics ni jurídics» per procedir amb l'entrega. La consellera d'Educació, Cultura i Esports, Mayte Pérez, va qualificar la negativa com un «menyspreu i una provocació». En un escrit enviat al Jutjat de primera instància i instrucció número 1 d'Osca, el Govern especifica que no té la "possessió immediata" de les 44 peces en litigi perquè estan en mans del Consorci del Museu de Lleida, que ara ha estat admès com a part en el litigi per l'art.


Comentaris

envia el comentari