Catalunya Diari

El grup Koers guanya el Directe 2015

El grup Koers guanya el Directe 2015| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

El grup Koers ha estat la formació guanyadora del Directe 2015. La dinovena Mostra de Música Jove del Segrià, les finals de la qual s’han celebrat aquest cap de setmana, ha premiat Ella nos vuelve decentes en segona posició; The Chronickles, en tercera, i Quoniam, en quart lloc. 

El regidor de Joventut, Oriol Yuguero, ha lliurat aquest diumenge els premis a les formacions guanyadores, al Cafè del Teatre de l’Escorxador, on s’han fet els concerts. Unes 500 persones han assistit a les dues finals del Directe, en què han actuat 8 formacions.
 
La Mostra de Música Jove dels Segrià, més coneguda com a Directe, l’organitza la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Lleida. Compta amb la participació dels ajuntaments d’Alcarràs i d’Alpicat i del Consell Comarcal del Segrià, que des de l’any passat col·laboren amb la Paeria per fer arribar la mostra a tota la comarca, possibilitant que formacions musicals de joves hi puguin participar.
 
El primer premi, per a Koers, està dotat amb una actuació remunerada amb 900 euros a la Festa Major de Lleida 2015 i la producció d’un vídeo musical de 3 temes en directe. El segon premi, per a Ella nos vuelve Decentes, està dotat amb una actuació remunerada amb 675 euros en algun dels actes festius organitzats per l’Ajuntament d’Alcarràs durant el 2015 i la producció d’un vídeo musical de 3 temes en directe. El tercer premi, per a The Chronickles, està dotat amb una actuació remunerada amb 675 euros en algun dels actes festius organitzats per l’Ajuntament d’Alpicat durant el 2015 i la producció d’un vídeo musical de 3 temes en directe. Per últim, el quart premi, per a Quoniam, està dotat amb una actuació remunerada amb 450 euros a les Festes de Tardor de Lleida 2015 i la producció d’un vídeo musical de 3 temes en directe
 
Procés de selecció
Els concerts es van organitzar de la següent manera: el dissabte van actuar a la fase final Espi La Music Machine (rap), Skinny Ice (pop-rock), Quoniam (post-rock progressiu, pop) i Koers (reggae); el diumenge va tenir lloc la segona final, amb els grups NAY.B (rap), Ella nos vuelve decentes (rock acústic), The Cronickels (rock) i Blaze 10 (punk-rock).
 
El jurat ha valorat les actuacions segons els criteris d’originalitat i qualitat artística; instrumentació i qualitat tècnica; coherència respecte a l’estil practicat i la imatge, posta en escena i relació amb el públic.
 
El grup Koers és una formació musical del reggae nascuda a la ciutat de Lleida al setembre de 2014. Fa reggae modern amb tocs de reggae més clàssic, sobre tot influenciat per Bob Marley.Composen cançons pròpies, però també tenen un ampli repertori de versions de tot tipus, sempre amb la seva pinzellada.


Comentaris

envia el comentari