Catalunya Diari

El IXè Festival Internacional 'Musiquem Lleida' apropa la cultura musical a tots els racons de la ciutat

El IXè Festival Internacional 'Musiquem Lleida' apropa la cultura musical a tots els racons de la ciutat| Redacció - Fotografia: Facebook Musiquem Lleida

Lleida acollirà del 3 al 5 d'octubre el Musiquem Lleida, una iniciativa de la Coral Shalom que vol apropar la música a la ciutadania a través de múltiples escenaris i grups procedents d’arreu d’Espanya i de l’estranger.

La principal novetat d'enguany, amb la finalitat de continuar amb l’objectiu d’apropar la cultura musical a tothom de forma gratuïta, és que el festival ha iniciat una campanya de micromecenatge en col·laboració amb Kiuget, una plataforma i empresa de màrqueting de proximitat de Lleida. Amb aquesta iniciativa els ciutadans podran fer aportacions simbòliques de 5 o 12 euros per ajudar a créixer i sostenir el Festival.

El programa de Musiquem Lleida oferirà al llarg dels tres dies un total de vint actuacions de diferents estils musicals en diversos espais de la ciutat. En aquesta IXa edició del Festival es podrà gaudir de la música i les veus de nou grups com Barcelona Ethnic Band, Canto Quartet, Mou-lo projectes, In_Keys Dúo, Cor d’homes d’Igualada, Meraki Ensemble, Eclectic Colour Orchestra, La Mythomanie, Les Sixters i la Coral Shalom que oferirà el concert de cloenda.

La tinenta d'alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra; la directora del Festival, Carme Valls; el director de la Coral Shalom, Artur Llobera; el director de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, Josep M. Solé Sabaté, i el director dels Serveis territorials de Cultura a Lleida, Josep Borrell, han presentat la novena edició. Parra ha destacat la importància d’aquest festival a Lleida com "una activitat que s’intenta mantenir i conservar en la programació, sent una de les darreres activitats de carrer que dóna pas a la temporada de concerts de l'Auditori Municipal Enric Granados. La filosofia d’aquest festival és generar felicitat a través de la música i així sensibilitzar el públic lleidatà."


Comentaris

envia el comentari