Catalunya Diari

El jutjat d'Osca reclama l'entrega a Sixena de les 44 obres del Museu de Lleida i adverteix de les "conseqüències legals"

El jutjat d'Osca reclama l'entrega a Sixena de les 44 obres del Museu de Lleida i adverteix de les "conseqüències legals"| Text i fotos: ACN

La titular del jutjat d'instrucció número 1 d’Osca ha reclamat a la Generalitat que entregui les 44 obres del monestir de Sixena que són al Museu de Lleida a través d'una providència emesa aquest divendres. Després del trasllat a l'Aragó de les 53 peces que eren al magatzem del MNAC, la jutge recorda que cal donar compliment a la resta de la sentència en relació amb els béns que són al Museu de Lleida i adverteix de les "conseqüències legals que pot haver-hi en cas de no atendre el requeriment".

La providència ha arribat a primera hora de la tarda al Govern d'Aragó i a l'advocat que representa els interessos de l'Ajuntament de Vilanova de Sixena, Jorge Español.

Fonts del govern aragonès han confirmat que la providència no especifica les "conseqüències legals" de no acatar la sentència ni marca cap nou termini d'entrega. En tot cas, es descarta que hi pugui haver cap nou moviment fins al setembre ja que la jutgessa no ha respost la sol·licitud de l'executiu d'Aragó per tal que contemplés com a hàbil la primera setmana d'agost.

D'altra banda, l'advocat de l'ajuntament de Vilanova de Sixena creu que és "molt improbable" que el Tribunal Constitucional admeti a tràmit el recurs d'empara que ha presentat la Generalitat contra el trasllat provisional al Monestir de Sixena de les 44 obres d'art en litigi ubicades al Museu de Lleida. Recorda que el TC "només admet el 3% dels recursos d'empara i solen ser sobre casos penals". També afegeix que "la pràctica del TC admetre casos d'execucions només quan no es compleix una sentència, no qüestions accessòries com les que planteja la Generalitat".


Comentaris

envia el comentari