Catalunya Diari

El jutjat reclama el retorn de les 44 peces del Museu de Lleida a Osca i no descarta l'ús de la "força pública"

El jutjat reclama el retorn de les 44 peces del Museu de Lleida a Osca i no descarta l'ús de la "força pública"| Text i fotografia: ACN

La lletrada de l'administració de justícia ha demanat al jutjat d'instrucció 1 d'Osca que actuï per donar compliment a la sentència que ordena el trasllat provisional de les obres d'art en litigi a Osca. Es tracta, concretament, de les 44 peces que segueixen al Museu de Lleida i que el conseller de Cultura, Santi Vila, ja va informar que no podia traslladar perquè estan catalogades i protegides per la llei catalana de patrimoni.

Aquesta demanda s'ha fet a través d'una diligència feta a petició d'una de les parts, concretament dels advocats de l'Aragó i de l'Ajuntament de Vilanova de Sixena, en què proposen a la jutgessa que s'empari en l'article 701.1 de la Llei d'Enjudiciament Civil (LEC), que no descarta l'ús de la força pública "per accedir en espais tancats prèvia autorització d'un tribunal", com seria el Museu de Lleida, "si fos necessari". Ara és la jutgessa qui s'ha de pronunciar al respecte. La Generalitat té cinc dies per recórrer aquest escrit.


Comentaris

envia el comentari