Catalunya Diari

El Parc de Gardeny acollirà el Centre de Producció i Creació de les Arts Escèniques de Lleida

El Parc de Gardeny acollirà el Centre de Producció i Creació de les Arts Escèniques de Lleida| Redacció - Fotografia: Ajuntament de LleidaL’alcalde de Lleida, Àngel Ros, que ha visitat aquest dimecres les actuals instal·lacions de la discoteca d’hivern, ha explicat que aquest espai de 1.900 metres quadrats és "l'idoni per ajudar a donar vida a les companyies de teatre de la ciutat". El paer en cap ha ressaltat que “tenim una de les escoles de teatre més importants del país amb 2.000 alumnes, des d’una aula es generen companyies i hem identificat la gran oportunitat d’aquest espai com un lloc que reuneix les condicions per generar noves companyies i donar suport a les ja existents".

Amb aquest centre, segons ha explicat el director de l’Aula de Teatre, Antonio Gómez, es dóna resposta a una necessitat existent a la ciutat, una de les principals productores de teatre de Catalunya i amb un nombre elevat de companyies teatrals. Gómez ha qualificat d’edat d’or el moment que viu l’Aula de Teatre en aquests moments, amb 12 produccions anuals i amb la gran qualitat de les produccions de les companyies (La Inestable i la Petiestable), que compten amb un reconeixement nacional i internacional. El director de l’Aula ha destacat que les produccions professionals de la ciutat són de gran qualitat i aquest espai “constituirà una plataforma de producció important que permetrà donar serveis a aquestes companyies que a l’etapa final dels muntatges teatrals necessiten espai per provar so, assajar.. és l’oportunitat que el teatre a Lleida pugui créixer moltíssim”.

La tinenta d’alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, ha destacat el vessant creatiu i innovador que permetrà el nou equipament, que formarà part del Parc de les Humanitats i oferirà un espai polivalent per al conjunt de companyies de la ciutat, que són moltes. En aquest sentit, ha assenyalat: "Només a la mostra d’arts escèniques se n’han inscrit 57”. Parra ha destacat que l’espai també permetrà experimentar i investigar en el món de les arts escèniques i la seva producció. En aquest sentit, també ha remarcat que la proximitat amb de Centre de Producció Audiovisual Magical Media pot crear sinèrgies positives pel que fa al sector audiovisual.

El nou Centre de Producció i Creació de les Arts Escèniques de Lleida permetrà donar cabuda a iniciatives del sector teatral semiprofessional i amateur que ara mateix no tenen un espai en condicions per a portar endavant les seves activitats. Constituirà un espai gran per acabar de tancar les seves propostes i fer proves tècniques o, fins i tot, passis oberts al públic. L’edifici té una superfície útil de 1891,90 metres quadrats i 2.395,80 metres quadrats construïts repartits en tres plantes (soterrani, planta baixa i primera). La primera planta és un espai diàfan, la planta baixa inclou els accessos a l’exterior i compta amb espai per magatzem i guarda-roba a banda d’una gran superfície diàfan i el soterrani està comunicat per mitjà d’unes escales.

L’Aula Municipal de Teatre, amb més de 2.000 alumnes, és actualment l’escola de teatre més gran d’Espanya. El curs 2015-16 posarà en marxa un nou títol en Arts Escèniques.


Comentaris

envia el comentari