Catalunya Diari

El pianista Denis Zhdanov actua dijous a l’Auditori Municipal Enric Granados

El pianista Denis Zhdanov actua dijous a l’Auditori Municipal Enric Granados| Redacció - Fotografia: Denis Zhdanov

 

El pianista Denis Zhdanov interpretarà aquest dijous a partir de les 20.30 hores un concert a l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida, en el marc del Cicle de Piano Ricard Viñes que s’organitza cada any dins la temporada hivern i primavera.

Zhdanov és un jove pianista ucraïnès que va iniciar la seva formació musical amb V. Danilova, a l’edat de 9 anys, a la seva ciutat natal, Chernigov. Posteriorment, el pianista es va traslladar a Kiev on va continuar els seus estudis a l’Escola Especial de Música Lysenko. El recital de Lodz al 2007 li va permetre debutar com a solista a nivell internacional i, a partir d’aquest moment, ha anat ampliant la seva trajectòria professional rebent reconeixements tant en el seu propi país natal com en Polònia, Alemanya, Itàlia, França o Espanya, entre d’altres. L’any 2010 Zhdanov va guanyar el Premi en el Concurs Internacional de Piano Maria Canals de Barcelona, així com ha estat el segon guardonat en les dues últimes edicions del Concurs Internacional Ricard Viñes.
 
Cicle de Piano Ricard Viñes
En el marc del Cicle de Piano Ricard Viñes, l’Auditori també acollirà el proper divendres, dia 27 de març, a les 20.30 hores, la interpretació de la Cinquena Simfonia de Beethoven a càrrec de Judith Jauregui i l’Orquestra Camera Musicae sota la direcció de Tomas Grau. En el programa també s’inclou el concert del pianista rus Talgat Kurmankulov que està previst pel 17 d’abril, a les 20.30 hores.
 
El Cicle conclourà el proper 27 de juny, amb l’inici de la XXI edició del Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes que se celebrarà un any més a l’Auditori Municipal Enric Granados. El certamen, convocat per l’Ajuntament de Lleida, té l’objectiu de promoure i dinamitzar la formació i les actuacions de joves intèrprets, així com difondre el seu treball i la música per piano en general. El concurs ret homenatge a la figura de Ricard Viñes, un dels referents més importants de la cultura musical catalana.
 
El cicle de concerts de piano Ricard Viñes compta amb el patrocini de l’empresa IFR Group, GLS Prefabricats i Carme Grasa. Les entrades d’aquests concerts es poden adquirir a la taquilla de l’Auditori, de dilluns a divendres, de 17.30 a 20.30 hores, o a través de la seva pàgina web.


Comentaris

envia el comentari