Catalunya Diari

El pianista xinès Ren Ziming guanya el primer premi del Concurs Ricard Viñes

El pianista xinès Ren Ziming guanya el primer premi del Concurs Ricard Viñes| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Un dels pianistes més joves que participaven en el Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes s'ha endut el guardó. Ren Ziming, de 19 anys, xinès i resident a Àustria, ha guanyat el primer premi després d'una final d'alt nivell que ha captivat el públic que ha seguit la darrera jornada de proves a la sala 2 de l'Auditori Enric Granados. En la final, Zeming ha interpretat la 'Rapsòdia Espanyola' de Listz i els 'Quadres d'una exposició' de Mussorgsky.

El jurat ha atorgat el segon premi a Hiroo Sato (Japó, 1987) i el tercer a Vladímir Rumyantsev (Rússia, 1987). La concursant Anastasia Yasko (Rússia, 1997) ha obtingut un diploma d'honor i el pianista coreà Honggi Kim (1991) s'ha endut el premi al millor intèrpret del Repertori Ricard Viñes, del qual va tocar 'Gaspard de la Nuit' de Ravel.
 
A més de la dotació en metàl·lic, Ren Ziming realitzarà un cicle d’actuacions a les millors sales de Catalunya i actuarà com a solista amb orquestres de reconegut prestigi. Per la seva banda, el guanyador del segon premi oferira un recital a l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida.
 
Ziming Ren, nascut a la Xina l’any 1996, va començar a tocar el piano quan tenia tres anys. Ha estat gualardonat amb el primer premi en nombroses competicions i convidat com a solista per diverses orquestres del món.
 
El jurat l’han integrat, en aquesta edició Stanislav Pochekin, Vladislav Bronevetzky, Alberto Nosé, Hiroko Sakagami, Andrzej Tatarski, Purificació Terrado, Jordi Benseny i Enric Prió (secretari del jurat).
 


Comentaris

envia el comentari