Catalunya Diari

El Quartet Teixidor homenatja a Lluís Benejam

El Quartet Teixidor homenatja a Lluís Benejam| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

El Quartet Teixidor, formació resident de l’Auditori Enric Granados, inicia temporada i ho fa interpretant a Lluís Benejam. Aquest músic català fou un violinista i compositor de música de cambra i sardanes i enguany es celebra el centenari del seu naixement. L'actuació tindrà lloc divendres, a les 20.30 hores. 

El Quartet Teixidor dedicarà el primer dels tres concerts de la temporada 2014- 2015 a Benejam per commemorar el naixement d’aquesta compositor i interpretaran també obres de Haydn i Mozart.
 
En aquest concert, el Quartet Teixidor interpretarà un dels quartets de Haydn i el segon dels sis quartets que Mozart va dedicar al seu amic. Entremig, el Quartet n. 3 de Lluís Benejam, escrit el 1959 als EEUU, a mode d’homenatge al gran violinista i compositor català.
 
El Quartet Teixidor neix l’any 2003 amb la intenció de donar a conèixer partitures oblidades i interpretar-les al costat de les grans obres del repertori quartetístic. Pren el nom del compositor, organista i teòric musical Josep Teixidor i Barceló (1752-1814), nascut a Seròs (Lleida). El Quartet Teixidor ha rebut classes de membres del Orpheus Quartet i del Quartet Casals. Ampliant el seu repertori, ha col·laborat amb els pianistes Joan Pagés i Santi Riu, la mezzosoprano Marta Infante, el flautista Xesco Grau i el guitarrista Carles Trepat, amb qui ha enregistrat el disc "Sea strings" amb música d’Eduard Rodés.
 
Ha realitzat concerts per tota la geografia catalana. El 2008 fou convidat a tocar a la sala Josef Dobrovský de Brno (República Txeca), on interpretà música de Josep Teixidor, Eduard Toldrà i Xavier Gols.
 
Per la confecció dels programes de concert, un dels principals objectius del quartet és presentar repertoris on s’hi combinin les grans obres del gènere amb obres infreqüents o oblidades de compositors catalans com Ramon Carnicer, Pau Marsal, Claudi Martínez Imbert, Felip Pedrell, Enric Morera, Enric Granados i, evidentment, Josep Teixidor. Fruit d’aquesta tasca de recuperació del patrimoni musical, ha publicat un CD amb la música de cambra del compositor Celestino Vila de Forns (1829-1915). Paral·lelament, també interpreta regularment quartets de compositors catalans contemporanis i recentment ha enregistrat un CD amb quartets de Lluís Guzman, Anna Cazurra i Jordi Capellas.


Comentaris

envia el comentari