Catalunya Diari

El Teatre Municipal de l'Escorxador comença l'any amb tres espectacles familiars de companyies lleidatanes

El Teatre Municipal de l'Escorxador comença l'any amb tres espectacles familiars de companyies lleidatanes| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

El Teatre Municipal de l’Escorxador comença l’any amb la programació de tres espectacles familiars de companyies lleidatanes. Els tres faran triple funció i, a més, s’han organitzat activitats per als infants els dimarts anteriors a cada representació amb les companyies teatrals, que tindan lloc a la Biblioteca Pública de Lleida. Amb aquesta proposta, gratuïta, es vol afavorir la lectura dels llibres en què s’han inspirat els tres espectacles.

'La nena que vivia en una capsa de sabates', de Zum Zum Teatre; 'Pinocchio', de La Baldufa, i 'La mongetera màgica', de Festuc Teatre són les tres obres que es podran veure els pròxims caps de setmana fins a l’1 de febrer. 
 
Les properes activitats tindran lloc dimecres 14 amb La Baldufa, al voltant del seu nou 'Pinocchio', i el dimecres 28 amb Festuc Teatre i 'La mongetera màgica'. Els tallers es duran a terme a les 18.00 hores a la Biblioteca Pública de Lleida, amb la qual s’ha coordinat les propostes.
 
'La nena que vivia en una capsa de sabates', de Zum Zum Teatre
La Júlia viu en una caixa de sabates, s'hi avorreix una mica, però d'altra banda, s'hi sent molt segura. Un dia troba un llapis màgic, dibuixa una porta i surt a veure món. Fins que un dia ensopega amb una pilota i es fan amigues. En aquesta història trobem la protagonista instal·lada en la comoditat de viure dins d’una capsa de sabates. S’estima més viure d’aquesta manera que assumir els riscos que implica un comportament lliure, implícit en el fet d’abandonar el seu refugi. L’amistat és un bon remei contra la por.
 
Basat en el conte 'Tomàs i el llapis màgic' (1988) de l’uruguaià Ricardo Alcántara.
 
Representacions:
- Dissabte, 10 de gener de 2015, a les 12.00 i a les 18.00 hores.
- Diumenge, 11 de gener de 2015, a les 12.00 hores.
Lloc: Teatre Municipal Julieta Agustí – familiar – 1 hora – 6 euros.
 
'Pinocchio', de La Baldufa
Pinocchio és la història d’un nen lliure, sense prejudicis ni complexes, desobedient i entremaliat, però alhora ingenu. Geppetto, amb l’instint protector del pare, intenta vetllar per la seva educació. En canvi, Pinocchio, desobedient, es veurà immers en vàries aventures, que el faran créixer i madurar com a persona fins a acabar extenuat i amb un final sorprenent. Aquesta és una interpretació que La Baldufa fa del text original de Carlo Collodi.
 
Paper i fusta es posen a disposició de la història per aconseguir una proposta versàtil i molt orgànica a partir de la qual l’espectador es pot submergir en l’imaginari d’un nen-titella. Un conte que permet reflexionar al voltant de valors com l’educació, l’esforç, la responsabilitat i la sinceritat.
 
Representacions:
- Divendres, 16 de gener de 2015, a les 20.30 hores.
- Dissabte, 17 de gener de 2015, a les 18.00 hores.
Diumenge, 18 de gener de 2015, a les 12.00 hores.
Lloc: Sala 1 – familiar (recomanat a partir de 6 anys) –1 hora - 6 euros.
 
'La mongetera màgica', de Festuc Teatre
La Lina i la seva família es veuran obligats a marxar de casa per problemes econòmics, aquesta crua realitat farà que la Lina s’armi de valor per emprendre un viatge en busca d’una mongetera màgica que puja fins més enllà del cel, on viu un ogre i el seu tresor... Els ajudarà a no perdre la llar?
 
Festuc Teatre presenta una adaptació del conegut conte Jack i La Mongetera Màgica, un espectacle de titelles per a tots els públics. Una història de superació i valentia que fa recordar que molts cops cal només un mica d’imaginació per aconseguir les coses.
 
Representacions:
- Dissabte, 31 de gener de 2015, a les 12.00 i a les 18.00 hores.
- Diumenge, 1 de febrer de 2015, a les 12.00 hores.
Lloc: Teatre Municipal Julieta Agustí – familiar – 1 hora – 6 euros.


Comentaris

envia el comentari