Catalunya Diari

El Turó de la Seu Vella, finalista del concurs sobre el monument favorit de Catalunya

El Turó de la Seu Vella, finalista del concurs sobre el monument favorit de Catalunya| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

El Turó de la Seu Vella ha aconseguit aquest dimecres arribar a la final del concurs per triar el monument favorit de Catalunya, una iniciativa popular organitzada per les revistes 'Descobrir' i 'Sàpiens' i el suport de Catalunya Ràdio que es va posar en marxa el passat mes de març amb l’objectiu que els catalans puguin votar, a través del seu web, el seu element patrimonial preferit.


El Turó de la Seu Vella ha aconseguit en aquesta ocasió superar en més de 1.500 vots el Castell de Miravet, després d’haver eliminat l’Amfiteatre de Tarragona en l’anterior fase eliminatòria. La gran final monumental, durarà una setmana i es resoldrà el dimecres 18 de maig, dia en què acaba el concurs i se sabrà, gràcies a les votacions populars, quin és el monument favorit dels catalans.
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha agraït la participació, el suport i les votacions per a la candidatura de la Seu Vella com a monument favorit i ha elogiat el Castell de Miravet, amb qui Lleida ha competit en les semifinals. El paer en cap ha assegurat que “Lleida està treballant molt intensament per a la candidatura com a Patrimoni Mundial UNESCO” i que “el concurs de les revistes Descobrir i Sàpiens, i tot el recolzament que està tenint la Seu Vella, és un gran estímul”.
Cal destacar que la votació que ara s’ha tancat ha assolit fins el moment el major nombre de vots de tot el concurs: prop de 23.000 la Seu Vella que, sumats als del Castell de Miravet sumen 44.000 vots.
Cal destacar que en la primera fase es proposaven 10 monuments finalistes: l'amfiteatre romà de Tarragona, el jaciment d'Empúries, l'església de Sant Climent de Taüll i el romànic de la Vall de Boí, el monestir de Santes Creus, el conjunt monumental de Sant Pere de Rodes, el castell de Miravet, el Palau de la Música Catalana, el Turó de la Seu Vella de Lleida, la Sagrada Família i el call jueu de Girona. En aquesta fase classificatòria, el Turó de la Seu Vella va quedar en primera posició amb un total de 11.859 vots, molt per davant de la resta de competidors i només seguit molt d’a prop per Sant Climent de Taüll que va obtenir 11.665.Comentaris

envia el comentari