Catalunya Diari

El Via Crucis de Lleida aplega centenars de fidels a la Seu Vella

El Via Crucis de Lleida aplega centenars de fidels a la Seu Vella| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 El camí del calvari es rememora amb especial devoció amb el Via Crucis de l’Arxiprestat de Lleida, que ha aplegat centenars de persones en el seu recorregut des de la parròquia de Sant Martí a la Seu Vella. El regidor Txema Alonso ha participat en aquesta processó, amb el vicari general de la Diòcesi, Mn. Ramon Prat. Les imatges del Sant Crist dels Portants de Sant Llorenç i la Mare de Déu de la Pietat “la petita”, de la Confraria de l’AV de Jaume I, han acompanyat la processó matinal de Divendres Sant, fent les 14 estacions del camí del Calvari. La imatge de La Pietat ha estat portada a espatlles per les dones de la Confraria.
 
El Crist de l’Agonia i la Pietat romandran exposats aquest divendres a Sant Martí Vell, amb portes obertes d’11.00 a 13.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores.
 
Aquesta matinada, a les 00.00 hores, la Confraria de la Casa d’Aragó ha iniciat la tradicional Trencada de l’Hora, a la plaça de l’Escorxador, amb redobles de tambor i bombos, per participar després en la processó del Silenci, que també ha començat a les dotze de la nit. La Processó del Silenci, organitzada per la confraria del Crist de l'Agonia i la Mare de Déu del Rocío de la Casa d'Andalusia de Lleida, ha sortit de Sant Martí Vell, amb els passos del Crist de l'Agonia i de la Pietat, recorrent els carreres del Centre Històric.
 
A la tarda, els Armats de de la Sang desfilaran pels carrers per on a les 21.00 hores transcorrerà la Processó del Sant Enterrament. També aquest divendres farà l’Ofici de la Passió del Senyor a la Catedral Nova (a les 19.00 hores), i en el marc del programa de la Setmana Santa a Lleida, la parròquia de nostra Senyora del Carme acollirà la representació de la Passió de Lleida, a càrrec de l’Agrupació Teatral TOAR.


Comentaris

envia el comentari