Catalunya Diari

El XX Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes ja té semifinalistes

El XX Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes ja té semifinalistes| Redacció - Fotografia: Ajuntament de LleidaEls finalistes són:
- GARCÍA, José Ramon ( ALBACETE 1993)
- HONG, Ji-Hwan (COREA DEL SUD 1987 Alemanya)
- JABLCZYNSKA, Aleksandra (POLÒNIA,1990 , Alemanya)
- SHIGENO, Tomoka (JAPÓ 1988, Alemanya)
- TURPANOV, Mikhail (Rússia, 1989)
- VALUNTONIS, Rokas (Lituània 1989
- VILLEGAS, José María (SEVILLA,1988)
- VOLOV, Nikita (RÚSSIA1992)
- XIE, Li (XINA, 1987 Aùstria)
- ZHDANOV, Denis (Ucraïna, 1988 Itàlia)
- AKSELRUD, Elina (Ucraína 1989 USA)

El Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes, convocat per l’Ajuntament de Lleida, arriba enguany a la vintena edició amb l’objectiu de promoure i dinamitzar la formació i les actuacions de joves intèrprets i difondre el seu treball i la música per a piano en general. Els pianistes procedeixen de Ucraïna, Espanya, Brasil, Xina, Corea del Sud, Romania, Rússia, Israel, Japó, Polònia, Suècia, Egipte, Sèrbia, Argentina, Bèlgica, Lituània i Malàisia. El jurat estarà integrat per Josep Colom, Stanislav Pochekin, concertista i pedagog rus, catedràtic de piano al Conservatori del Liceu; Vladislav Bronevetzky, concertista i pedagog i professor de l’ESMUC; Katarzyna Popova-Zydron, Rubén Gimeno, director titular de l’Orquestra Simfònica del Vallès; Purificació Terrado, pianista i directora de l’Auditori Enric Granados, i Jordi Benseny, pianista i professor del Conservatori de Lleida.

El primer premi del concurs està dotat amb 6.000 euros, amb el patrocini d’IFR Group; el segon, amb 3.000 euros, i el tercer, amb 1.500. Hi haurà un premi especial, de 1.000 euros, al millor concursant de nacionalitat espanyola.


Comentaris

envia el comentari