Catalunya Diari

Els Balls dels Cavallets prenen l’Eix Comercial

Els Balls dels Cavallets prenen l’Eix Comercial| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 La tinenta d’alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, ha saludat els participants de la Trobada, que han desplegat les seves danses i balls per l’Eix Comercial. Parra ha explicat que aquesta celebració enriqueix la cultura popular de la ciutat, amb la mostra de les diferents formes que poden tenir els Cavallets. Precisament, els elements de la cultura popular i tradicional han marcat d’una forma clara les Festes de la Tardor de Lleida, programa en el qual s’emmarca aquesta Trobada.
 
El Patronat del Corpus de Lleida, conjuntament amb l’Ajuntament de Lleida i l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, han organitzat la tercera edició de la trobada de Cavallets. Les colles convidades han estat els Cavallets Cotorners de Barcelona, els Cavallets de Reus, els Cavallets de Mataró i els Cavallets petits de Mataró, els Cavallets de Sitges i els Cavallets de Castelló.
 
Després d’un petit tast dels Balls de Cavallets a la plaça de les Comèdies, la cercavila amb les colles han recorregut els carrers de l’Eix, amb un nombrós públic, per cloure el recorregut a la plaça de Sant Joan i fer una mostra final de les danses tradicionals.
 
Els conjunts i elements tradicionals de Lleida són considerats dels més importants del territori català. Lleida ha esdevingut centre de la cultura popular i tradicional, amb esdeveniments com la XI Ciutat Gegantera de Catalunya 1995, la trobada d'armats de Catalunya o les trobades de gegants de la ciutat.


Comentaris

envia el comentari