Catalunya Diari

Els Catarres i M-Clan actuaran per les Festes de Tardor de Lleida

Els Catarres i M-Clan actuaran per les Festes de Tardor de Lleida| Redacció - Fotografia: Facebook Els Catarres

 
La ciutat es prepara per viure intensament les Festes de la Tardor amb el més d’un centenar d’actes programats que inclouen activitats d’un ampli ventall de propostes. La tinenta d’ alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, ha remarcat la varietat i singularitat del programa de Festes i ha explicat que les Festes de la Tardor de Lleida mantenen tradicions com l’Aplec de la Sardana, que aquest any arriba a la 47a edició, un dels referents a Catalunya. En l’edició d’aquest any de les Festes tindran tres revetlles als Camps Elisis, la primera de les quals l’organitzen els diables de Lleida coincidint amb el seu 30è aniversari. M-Clan, Lluís Ribalta i grups locals protagonitzaran les tradicionals vetllades musicals als Camps Elisis. Enguany, com a novetat, i atès que Sant Miquel cau en diumenge, el conjunt d’elements de Cultura Popular sortiran a les 11.30 hores de la plaça de la Paeria i la Diada Castellera de Sant Miquel començarà a les 12.30 hores, aquest any amb la participació dels Capgrossos de Mataró i la Colla Jove Xiquets de Valls.


 


El cicle de concerts Fem Banda, amb la participació de la Banda Municipal de Binéfar, la simfònica de Reus i la Municipal de Lleida, la Recreació de les Noces Reials de Ramon Berenguer IV i Peronella, Reina d’Aragó, el Festival de Dansa Tradicional dels Països Catalans o la Gran Nit del Foc integren els actes més tradicionals de les Festes de Tardor. També en el marc de les Festes de la Tardor tindrà lloc un nou concert dins del cicle Concòrdia, Música de Pau a la Seu Vella, amb l’actuació de Juan Perro. El patrimoni cultural de la ciutat també se suma a la festa amb portes obertes a diferents equipaments, com el Museu de l’Aigua i la visita guiada nocturna a la Seu Vella.


 


L’esport també comptarà amb un protagonisme específic dins de les festes, amb la 1a Cursa de Sant Miquel, el dia 29 de setembre, que tindrà lloc entre la Bordeta i Magraners i el conjunt de competicions que es realitzen coincidint amb les Festes de la Tardor. El regidor d’Esports, Txema Alonso, ha destacat que la ciutat viu intensament l’esport amb activitats prèvies a la festa com la Copa de la Reina, la Pedalada Ecològica d’aquest diumenge 22 de setembre o el partit entre l’ICG Lleida Hoquei Llista i el Barça en el Trofeu Ciutat de Lleida.


 


El cartell, obra de Julio EstrelaEl Cartell de les Festes de la Tardor 2013 és obra del lleidatà Julio Estrela, "un lleidatà amb amplíssima experiència en el món del disseny, i de la comunicació corporativa, autor del grafisme de Lleida amb silueta de la Seu Vella" , que ha realitzat un "cartell atrevit i trencador que segur que cridarà l’atenció sobre les nostres Festes de la Tardor", ha explicat l'alcalde de Lleida, Àngel Ros. Estrela ha explicat que amb el cartell de les Festes 2013, "buscava fer una imatge gràfica potent i sortir de les icones utilitzades clàssicament a totes les comunicacions d’esdeveniments a Lleida". Tall de veu Julio Estrela 


Les Festes de la Tardor 2013, que tindran com a pregoner a l'escriptor Vidal Vidal, tenen un pressupost de 120.000 euros. Comentaris

envia el comentari