Catalunya Diari

Els equipaments culturals de la ciutat exhibeixen el seu patrimoni per les Festes de la Tardor

Els equipaments culturals de la ciutat exhibeixen el seu patrimoni per les Festes de la Tardor| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

Els equipaments culturals de Lleida se sumen al programa de les Festes de la Tardor i ofereixen propostes variades i gratuïtes per donar a conèixer el seu patrimoni. Aquest dijous, amb motiu de la festivitat de Sant Miquel, diversos espais, com la Seu Vella, el Castell del Rei, el Castell Templer, l’Arborètum, el Museu de Lleida i les muralles d’Anselm Clavé, han previst visites guiades o portes obertes.

El Castell Templer de Gardeny realitza portes obertes de 10.00 a 13.30 hores, tot convidant el visitant a submergir-se en l’era templera i aprendre sobre aquest recinte, que va ser un dels centres neuràlgics i de poder del Temple de la Corona d’Aragó. Al Castell s’hi pot arribar amb el Bus Turístic. Per la seva banda, de 10.00 a 15.00 hores, hi ha entrada lliure al Turó de la Seu Vella i al Castell del Rei perquè els ciutadans visitin el conjunt monumental.

També s’ha previst portes obertes i visites guiades, entre les 10.30 i les 13.30 hores, a les restes de les muralles de Lleida situades al carrer Anselm Clavé, 47, on s’explica l’evolució de les muralles de la ciutat des de l’origen fins la seva desaparició en un indret on es conserven restes de les muralles i torres d’època medieval andalusina i cristiana. El Museu de Lleida, de 10.00 a 14.00 hores, fa portes obertes perquè es pugui visitar lliurement l’equipament museístic. L’Arborètum també s’ha afegit a aquest format i de 10.00 a 13.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores permetrà l’accés gratuït al jardí botànic.

Propostes per al cap de setmana
El cap de setmana també hi haurà portes obertes en alguns equipaments culturals de la ciutat. Així, dissabte 1 d’octubre, hi haurà jornada de portes obertes, entre les 17.00 i les 20.00 hores al Museu de l’Aigua, campament de la Canadiense.

Diumenge, l’Arborètum tornarà a oferir l’accés gratuït al jardí botànic de 10.00 a 13.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores. També es podran visitar, de 10.30 a 13.30 hores les restes romanes situades a l’auditori municipal Enric Granados, i de 12.00 a 14.00 hores el Dipòsit del Pla de l’Aigua.

Al vespre, a partir de les 20.00 hores i de manera gratuïta, es farà la tradicional visita nocturna guiada al Turó de la Seu Vella, per recórrer el conjunt monumental, en ple procés per al seu reconeixement com a Patrimoni Mundial, abans del Castell de Focs, que clouran les Festes de la Tardor.


Comentaris

envia el comentari