Catalunya Diari

Els fanalets de Sant Jaume il·luminen els carrers de Lleida

Els fanalets de Sant Jaume il·luminen els carrers de Lleida| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 El romiatge, organitzat per l'Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, ha sortit a les 09.00 hores des de l’església de la Mare de Déu del Carme, on prèviament s’ha fet la benedicció dels fanalets. L’intenari ha començat a la Rambla de Ferran, passant pels carrers Democràcia, Carme, Porta Ferrissa, plaça Sant Joan, capella del Peu del Romeu i arribant al pati de les Comèdies. En aquest espai, ha tingut lloc el ball de gegants i bastoners i la pregària a l’apòstol pelegrí. .
 
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presidit la tradicional Romeria, juntament amb el conseller d'Agricultura, Josep M. Pelegrí, i el Bisbe de Lleida, Joan Piris. La 1a tinenta d’alcalde i regidora d’Urbanisme, Mobilitat, Via Pública, Concessions i Oficina d’Atenció Ciutadana, Marta Camps; el 2n tinent d’alcalde i regidor de Benestar Social i Ocupació, Josep Presseguer; la 5a tinenta d’alcalde i regidora de Política Cultural, Museus, Festes i Cultura Popular, Montse Parra; el regidor d’Esports, Txema Alonso, i el regidor de Joventut i Salut Pública, Oriol Yuguero, han acompanyat el paer en cap en la comitiva. 
 
La festa dels fanalets es construeix al voltant de la llegenda tramesa de pares a fills, segons la qual Sant Jaume, camí de Galícia, va haver d’aturar-se a Lleida per curar-se d’una espina clavada al peu. Explica la tradició que els nens i nenes de Lleida van il·luminar-lo amb el seu fanal perquè es tragués la punxa i continués la seva peregrinació fins a Santiago.


Comentaris

envia el comentari