Catalunya Diari

Els forners de Lleida confien vendre unes 180.000 mones el proper dilluns

El Gremi de Forners de les Terres de Lleida ha elaborat enguany diverses mones que se serviran dilluns de Pasqua al menjador de l'alberg municipal
Lleida ha celebrat aquest dimarts una masterclass d'elaboració de mones. | LleidaDiari.cat

Els forners lleidatans esperen vendre unes 180.000 unitats de mones els propers dies, segons ha confirmat el president del Gremi de Forners de Lleida, Manel Llaràs, qui ha comentat que del total, un 55% seran de nata i trufa i un 40% de fruita. L'altre 5% correspondria a altres varietats com la de mantega. Llaràs ha afirmat que la campanya d'enguany es preveu «excel·lent» i que les bones xifres s'expliquen en part pel turisme d'altres indrets de Catalunya que passen les festes a la demarcació de Lleida, principalment al Pirineu, i compren la mona al seu destí. Els preus, calcula Llaràs, es mantindran com l'any passat tot i que reconeix que són molt variats perquè oscil·len entre els vint i els trenta euros el quilo.

Com a novetat d'enguany, el Gremi de Forners de les Terres de Lleida ha ofert aquest dimarts una masterclass sobre l'elaboració de mones de pasqua. Hi han participat una desena de representants socials i polítics de la ciutat de Lleida que han elaborat dotze mones solidàries de fruita, ajudats per forners i guiats per Manel Serra, professor del Cicle Formatiu de Forneria i Rebosteria de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida. Alguns dels alumnes han estat la directora de l'IEI, Montse Macià; la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, o el president de PIMEC, Jaume Saltó, que han dut a terme tot el procés d'elaboració i decoració de les mones. El president del Gremi de Forners, Manel Llaràs, ha explicat que de les dotze en sortiran un centenar de porcions que se serviran dilluns de pasqua al menjador de l'alberg municipal. Amb aquesta acció es pretén, «d'una banda que es valori per part dels convidats l'esforç que hi ha darrere de l'elaboració d'aquest producte tan tradicional com són les mones de pasqua, i per l'altra la satisfacció de poder oferir aquestes mones a persones sense recursos i que puguin gaudir d'aquestes postres aquest dia tan assenyalat com és el dia de la mona».

 

Tots els participants a la masterclass d'elaboració de mones de pasqua. | LleidaDiari.cat

 

 Comentaris

envia el comentari