Catalunya Diari

Els forners de Lleida venen uns 4.000 panellets de safrà i confien consolidar-lo com una nova varietat

Els forners de Lleida venen uns 4.000 panellets de safrà i confien consolidar-lo com una nova varietat| ACN - Fotografia: Laura Biela

Els lleidatans han pogut tastar aquest any una nova varietat de panellets elaborada amb safrà de les Garrigues. Tot i que les varietats tradicionals de pinyons i ametlles continuen representant el gruix de les vendes, aquesta nova proposta també ha generat molta curiositat.

Segons el Gremi de Forners de Lleida, s'han venut uns 4.000 panellets de safrà, una quantitat petita respecte el total però que ha satisfet els paladars dels qui busquen els gustos més innovadors. El president del Gremi, Manel Llaràs, destaca que s'ha aconseguit, a més, l'objectiu de difondre aquest conreu de proximitat. Pel que fa a les vendes globals, el Gremi estima que a les comarques de Lleida s'arribarà als 134.000 quilos, un 3% més que l'any passat.

Pel que fa a les vendes de nou panellet, primer se'n van elaborat 3.000 unitats i després se'n van fer un miler més per poder cobrir la demanda. "La gent ha tingut molta curiositat, és un panellet molt gustós i els qui l'han tastat han repetit", ha explicat Maria Antònia Serra, de la pastisseria Serra de Lleida. Tot i això, no ha pogut "desbancar" les varietats estrella de pinyols o ametlla.

El president del Gremi de Forners també ha destacat que les 4.000 unitats venudes "no han restat sinó que han sumat" ja que els clients no han deixat de comprar els altres panellets, per tant, la intenció és continuar oferint els de safrà cada any.

Aquesta nova creació ha permès fer una decoració peculiar al tradicional panellet, ja que s'hi col·loca al damunt una fotografia de safrà impresa sobre un tros de pa d'àngel. "Hi ha clients que els hi han trobat un regust de paella però altres no, hem rebut comentaris de tot tipus", ha explicat Llaràs.


Comentaris

envia el comentari